Екс-нардеп розповів про головні претензії США до української влади (відео)

Головною претензією США до української влади є відсутність прогресу в боротьбі з корупцією.

Про це розповів український політик і колишній депутат Верховної Ради Єгор Фірсов в інтерв'ю "Апострофу", передають Патріоти України.

"Вони взагалі не бачать якогось просування в реформах і прогресу в боротьбі з корупцією. Корупція в їх розумінні захопила всі органи державної влади, і в боротьбі з нею Україна ні на сантиметр не просунулася. Що таке конкретні результати? Це, в першу чергу , посадка конкретних корупціонерів, вищих посадових осіб. Ми цього не бачимо, ви мені не зможете назвати жодного міністра, жодного губернатора, жодного народного депутата", - повідомив він.

"Антикорупційних судів немає. Чому? Президенту Порошенко не потрібні будь-які нові органи, він боїться втратити контроль над ними. І тому США розглядають невдачі України через призму абсолютно нульової боротьби з корупцією", - додав Фірсов.

Колишній нардеп зазначає, що США дуже розчарував тиск української влади на НАБУ. "США тоді дуже прямо і чітко заявили, що якщо буде такий тиск на НАБУ, то вони згортають будь-яку підтримку України. Це було сказано навіть не в кулуарах, це було сказано прямо, офіційно. Більш того, мова йшла про те, що Україні навіть не надаватимуть військову допомогу, яку надають зараз. Природно, президент злякався і звернув атаку на НАБУ. Ясна річ, завдання президента - знищити неконтрольований орган. Він зараз контролює все, його завдання - зменшити самостійність будь-яких органів, контролювати їх. У США розуміють, що успішна держава не може існувати без самостійних інститутів. НАБУ і прокуратура повинні працювати самостійно, без оглядки на дзвінки президента, без телефонного права, президент дзвонить в Генеральну прокуратуру щодня, щоб ви розуміли", - зазначив він.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...