Екс-"прем'єр-міністр ДНР" Олександр Бородай: Терорист і філософ, нащадок ідеолога російського "неоімперства"

Батьки колишнього "прем'єр-міністра ДНР" Олександра Бородая входили в коло інтелектуальної еліти, дружили з відомими письменниками та представниками богеми.
Олександр Бородай

Як передає ТСН, посилаючись на дані контррозвідки СБУ, 45-річний терорист виріс у родині ідеолога російського "неоімперства". Він мав давні численні особисті зв'язки з чинними і колишніми представниками ФСБ, передають Патріоти України.

Бородай є випускником філософського факультету та аспірантури Московського державного університету. Спеціалізувався на міжетнічних конфліктах, працював оглядачем у ЗМІ, консалтингових агентствах. Також він професійний політтехнолог і "незалежний PR-консультант".

На Донбасі Бородай знаходився в період із травня до серпня 2014 року, і за цей час встиг побути "прем'єр-міністром" так званої "ДНР". Однак уперше Бородай "засвітився" в квітні 2014 року після оприлюднення телефонної розмови ватажка терористів, колишнього ФСБ-шника Ігоря Стрєлкова-Гіркіна із захопленого Слов'янська. Якийсь "Саша" (як з'ясувалося потім - саме Бородай) обіцяв "Стрілку" пряме включення на телеканалі LifeNews, гарантуючи якісний сюжет про захоплення мирного міста. Як виявилося, Гіркін і Бородай були давніми друзями.

Стрєлков (Гіркін) і Бородай

У 2014-му в "ДНР" усіма призначеннями "міністрів", діяльністю наспіх створеної "народної ради ДНР", організацією роботи силових відомств заправляв перший заступник Бородая - викликаний із резерву ФСБ колишній глава органів держбезпеки Придністров'я Володимир Антюфєєв. А на частку Бородая залишилася його робота як піар-менеджера й організатора більш публічного боку політичної діяльності "ДНР", розкрутки перед російськими ЗМІ та розгортання атмосфери істерії про "злочини української хунти".

Робота Бордая пильно контролювалася Кремлем: протягом червня-серпня 2014 року він часто на кілька днів повертався до Москви, де отримував вказівки в Адміністрації президента Росії і ФСБ. У серпні 2014 року Бородай був відкликаний із Донбасу та передав управління "ДНР" Олександру Захарченку.

Бородай і Захарченко

Відзначається, що Бородай виріс з абсолютно спотвореним відчуттям реальності та зневажливим ставленням до представників інших національностей через свого батька Юрія, який є одним із головних ідеологів російського "неоімеперства" і стверджує, що росіяни, які залишилися в колишніх радянських республіках, є "першосортними росіянами", проголошував головним принципом Росії національну єдність, яка неможлива без приєднання до Росії Білорусі, Східної України, Криму, "Новоросії" та російської частини Казахстану.

У 1992 році Бородай, будучи студентом МДУ, відправився захищати "русскій мір" у Придністров'ї, а в 1994 році він неодноразово бував у Чечні як "військовий кореспондент" і особисто брав участь у горезвісному другому штурмі Грозного.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...