Екс-священник УПЦ МП відверто розповів про Московський патріархат (відео)

Григорій Коваленко, який раніше був священником УПЦ МП, а наразі є протоієреєм Православної церкви України і ректором Відкритого православного університету святої Софії-Премудрості.

Священник відверто розповів про ставлення російської церкви до УПЦ МП та України взагалі, передають Патріоти України з посиланням на 5 каналу.

Екс-священник Московського патріархату заявив, що внутрішньоцерковна система РПЦ вибудувана на радянсько-чекістських принципах. "Мені здається, що Московський патріархат, на жаль, – це церква Радянського Союзу. Тобто вона себе і відчуває, і була створена як церква Радянського Союзу, бо була включена і в державні, і в спеціальні служби", – наголосив Георгій Коваленко.

"Те, що з ним (Московським патріархатом - ред.) зараз відбувається, вже після блаженнійшого митрополита Володимира – це така собі церква УРСР. І Москва так це бачить. І Україну вона бачить як УРСР", - додав Коваленко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...