Екс-ватажок "ДНР" прогнозує поразку РФ на Донбасі

Екс-ватажок «ДНР» Ігор Стрєлков-Гіркін на своїй сторінці в соцмережі заявив, що є тільки 3 варіанти військового вирішення конфлікту в ОРДЛО і всі вони закінчаться для Росії нищівною поразкою.
Ігор Стрєлков-Гіркін

У першому варіанті Гіркін зазначив, що українські війська почнуть атакувати російську окупаційну армію на Донбасі по всьому фронту, передають Патріоти України. "В условиях тотального превосходства, которое они создадут на главных направлениях удара, а также объективной слабости «корпусов» в первые сутки будут достигнуты прорывы на оперативную глубину и к их исходу — единого фронта уже не будет существовать".

При цьому за його словами, окремі підрозділи бойовиків «Л/ДНР" не проіснують і 3 тижнів - їх знищать. При цьому Стрєлков зазначає: «Без вмешательства ВС РФ — это не будет иметь никакого значения — на 4−5 сутки (возможно — и раньше) ВСУ выйдут к границе с РФ на всех основных направлениях».

За другим варіантом, українці вдарять по окремих дільницях, щоб «перевірити реакцію Москви». Першим сили АТО візьмуть під свій контроль Петровський район Донецька, Горлівку і Дебальцеве. Гіркін уточнив: «За счет внезапности удара и создания многократного превосходства, основные цели операции, в таком случае, будут достигнуты уже к исходу первых суток». Також, він уточнив, що Україна приступить до звільнення інших територій, якщо серйозної реакції Москви не буде.
Бойовик додав: «Оба варианта будут поддержаны США путем предоставления данных разведки, а также, вероятно — средствами РЭБ». Ситуація буде іншою, якщо Кремль зважиться на повномасштабне вторгнення для захисту ОРДЛО. Також він зазначив: «"Корпуса" уже будут разгромлены — вся тяжесть боев с ВСУ ляжет на регулярные российские войска. С соответствующими потерями. Представляется, что потери эти будут большими».
Крім того, він додав: «3 года даром не прошли — противник очень многому научился» і висловив упевненість, що втрати російських військ у багато перевищать втрати ЗСУ. Гіркін зазначив: «После 4−7 дней боев "по правилам врага" ситуация может легко дойти до существенного поражения "северян" и потере ими наступательного потенциала».

При цьому він передрік Росії остаточну втрату Донбасу. Гіркін вважає, що тільки удар армії РФ по Україні поза «Л/ДНР» (наприклад, по Харкову) дасть Кремлю якусь перевагу. Але, він висловив упевненість, що сил на таку спецоперацію у РФ немає, та й цей варіант загрожує подальшим різким посиленням санкцій тиску. Відповідно, Кремль на нього не наважиться.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...