Екс-ватажок "ДНР" визнав величезні проблеми "республіки"

Економіка "ДНР" знаходиться в жалюгідному стані і виживає лише за рахунок дотацій з боку Росії, які покривають 90% бюджету "республіки".

Олександр Ходаковський

Про це в інтерв'ю "Московскому комсомольцу" заявив один з екс-ватажків терористів Олександр Ходаковський, передають Патріоти України.

"С экономикой все плохо. Планы, которые были намечены в уходящем году по восстановлению предприятий, не сработали. Тот же Алчевский металлургический мы не можем запустить из-за нехватки электроэнергии. Стараемся хотя бы поддерживать этот промышленный гигант на том минимальном функциональном уровне, который у него есть. Вообще мало осталось доходных предприятий. Большинство едва сводят концы с концами", – сказав він.

Ходаковський пояснив, що економіка "ДНР" відчуває стабільний регрес і "залишається на плаву" лише за рахунок дуже дешевої робочої сили.

"Помощь от России идет, и большая – скажу честно, 90 процентов покрытия донецкого бюджета осуществляется за счет российских внебюджетных источников. Мы по определению дотационная территория, так было и раньше, мы всецело зависим от посторонней помощи. Но та, что доходит, в большинстве своем разворовывается, аппетиты у донецких чиновников хорошие", – розповів він.

Ходаковський підкреслив, що вся інформація про фінансові потоки і їх русі зосереджена в надзвичайно вузькому колі, в найближчому оточенні ватажка Олександра Захарченко.

"Мы все это видим и понимаем, а что делать? Если бы хоть свое воровали, что зарабатывали, а так грабим чужую помощь. Стыдно", – додав він.

За словами ватажка терористів, прості донеччани при цьому виживають на середню пенсію в 2,5 тисячі рублів і зарплату в 8 тисяч рублів.

"Это официально. 15 тысяч получают военнослужащие в армии. Льготы срезают. Объективно спасаемся тем, что у нас все очень дешево, себестоимость угля, добыча энергии, поэтому и ЖКХ достаточно доступно для населения. Но вот лекарства мы сами производить не можем, их привозят из Украины, из России, нередко контрабандой, поэтому их цена с накруткой такова, что легче умереть, чем лечиться", – підсумував Ходаковський.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...