Експерт оцінила ймовірність "потужного союзу" між Німеччиною і РФ після відходу Меркель

Зараз Захід і Росія знаходяться в стані взаємного відчуження...

Навіть якщо до влади в Берліні прийдуть соціал-демократи, які завжди ставилися до Москви більш лояльно, ніж християнські демократи, "потужний союз" між Німеччиною і Росією неможливий, заявила російський політолог, доктор історичних наук, дослідник Chatham House Лілія Шевцова, передають Патріоти України з посиланням на Главред.

На її думку, Захід і Росія знаходяться в стані взаємного відчуження і в цьому стані можливо лише вибіркова співпраця. "Но эпоха Меркель заканчивается и характер отношений между Берлином и Москвой во многом будет зависеть от нового поколения немецких политиков. В частности, от преемницы Меркель на посту лидера христианских демократов Аннегрет Крамп-Карренбауэр. Она же, если судить по ее первоначальным заявлениям, готова продолжать линию Меркель. Это линия умеренного сдерживания России и одновременно диалога с ней", - підкреслила експерт.

Політолог нагадала, що Ангела Меркель часто була дуже непоступливим партнером для Москви. "С другой стороны – Меркель и Путин умели найти общий язык и, видимо, уважали друг друга. Думаю, что Кремль хотел бы ослабления Меркель, которая консолидировала санкционное единство Европы. Но, видимо, Кремль обеспокоен ее уходом. Ведь какой будет политика ее наследников, пока неясно", - додала Шевцова.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...