Експерт передрік Європі дезінтеграцію і параліч

На думку науковця, Brexit – це лише примітка до великої проблеми європейської дезінтеграції.

Ніл Фергюсон

Старший науковий співробітник Гувернівського інституту Стенфордського університету Ніл Фергюсон заявив, що Європа може стати жертвою паралічу та дезінтеграції. Про це Фергюсон заявив під час виступу на 15-1 щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії у Києві, передають Патріоти України.

"Майбутні історики, я думаю, скажуть, що Brexit – це лише примітка до великої проблеми європейської дезінтеграції. В мене є відчуття, що проблеми в рази більші, ніж може і хоче собі уявити Європа. По-перше, фінансову кризу вони не здолали, по-друге – заплуталися в арабській революції, третє – створили хаос міграційної кризи 2015-2016 років… Я боюся, що точка призначення – це параліч, а може й відкочування процесу європейської інтеграції у зворотній бік", – сказав він.

Історик наголосив, що джерелом значних потрясінь в близькому майбутньому може стати також і Китай з його "китайською кризою". Фергюсон вважає, що головними факторами ризику, які можуть спричинити кризу у Китаї є демографічна криза, накопичення надмірного боргу, а також дії керівництва країни щодо взяття під контроль Інтернету та інших сфер життя – адже це пригнічує свободу творчої та наукової думки.

"Творчість та креативність – ключ до всього. Якщо китайський режим досягне успіху в оберненні Інтернету у велику машину нагляду, перше що станеться – вільна думка і творчість помруть. Я вже це бачу, мої друзі з китайських університетів кажуть, що замерзає наука", – відзначив науковець.

Джерело: 24 канал
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...