Експерт порівняв ціни на найпопулярніші влітку овочі та фрукти в Україні та Польщі

В Україні овочі та фрукти коштують на 20% дорожче, ніж у сусідній Польщі.

"На столичних оптових ринках в Україні та Польщі – "Столичний" та "Броніше" порівняли ціни на найпопулярніші влітку овочі та фрукти. Так, у Києві лише 6 найменувань продуктів можна купити дешевше, ніж у Польщі. Один товар коштує однаково та 8 позицій у сусідів дешевші", - написав у Facebook директор асоціації постачальників торгівельних мереж Олексій Дорошенко, передають Патріоти України.

Кавун на ринку "Столичний" в Україні коштує 4,6 грн/кг. На польському ринку — 16,7 грн/кг. Кабачки українці купують у середньому по 6 грн/кг, а поляки — по 14 грн/кг.

"Капуста та яблука на ринку Києва коштують 6 гривень за кілограм. У Варшаві за кілограм капусти потрібно заплатити 6,4 гривень, а яблук - 9,4 гривень. 12,5 гривень за кілограм огірків і 27,5 гривень за кілограм винограду доведеться заплатити в Україні. У Польщі огірки продають по 14,2 гривень, а виноград – 28,4 гривень", - каже Дорошенко.

Помідори як в Україні, так і Польщі продають по 6 грн/кг. Водночас на польському ринку дешевша картопля — 5 грн/кг, буряк – 5,7 грн/кг, кріп – 6,4 грн/кг, цибуля – 6,7 грн/кг. Менше коштують сливи — 7 грн/кг, морква – 12,4 грн/кг, салат – 26,6 грн/кг і петрушка – 35,5 грн/кг.

"У Києві молоду картоплю продають по 5,5 гривень за кілограм, цибулю – по 7 гривень, буряк – по 7,5 гривень, сливи – по 10 гривень. Морква коштує 15 гривень за кілограм, петрушка та кріп — 50 гривень і салат – 60 гривень за кілограм", - говорить експерт.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

субота, 7 червень 2025, 23:10

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...

Провідна неділя 2025 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 27 квітень 2025, 0:10

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...