Експерт розповів, як захистити Азовське узбережжя України

Звичайні уламкові та реактивні снаряди не здатні будуть уразити кораблі ВМС Росії поблизу Азовського узбережжя. Для цього потрібні протикорабельні ракети.

Тарас Чмут

Про це заявив військовий експерт Тарас Чмут, передають Патріоти України. "Враховуючи, що там кораблі (російські - ред.) малі і вони швидкісні, дуже швидкісні - 45 вузлів - ми не зможемо влучити по таких цілях з "Гіацинта" або з "Града". Чи з "Урагана", - зауважив експерт.

При цьому він зазначив, що показові стрільби саме з цих видів озброєння на навчаннях з охорони українського узбережжя теж "потрібно проводити". "Мова йде про можливу висадку морського десанту. Але,знову ж таки, він не буде висаджуватися на великих десантних кораблях. Це будуть малі швидкісні платформи, які швидко захоплюватимуть плацдарми і розгортатимуться. При чому, скоріш за все, це буде як морський десант, так і парашутний десант. Або за допомогою вертольотів - посадочним способом.

Потрібно демонструвати, що у нас теж є якісь сили і засоби, і ми готові ними скористатися в разі необхідності. Але потрібно реально оцінювати наші сили і без наявності протикорабельних ракет чи, хоча б, протикорабельних версій ПТУРів сучасних, наприклад, ізраїльських (найбільшої дальності у 25 км), ствольна артилерія мало що буде здатна зробити.Якби цілі були нерухомі, то це змінювало б розклади, але на морі, де все дуже швидко і динамічно, і де малі цілі, дуже складно буде влучити", - пояснив експерт.

Окрім того, Чмут звернув увагу на ефективність дій авіації. "Площа самого моря невелика. Можливості авіації можуть тут спрацьовувати на всі 100%, оскільки є мінімальні відстані підскоку, нанесення удару й повернення назад на базу. При цьому з берега нашу авіацію можуть прикривати наші ж комплекси С-300 або "Бук М-1"...На сьогодні авіація - мало не єдиний ефективний спосіб військової протидії росіянам. У випадку реального загострення й військового конфлікту наші катери і кораблі, які там, вони мало що зможуть реально зробити. А ось авіація зможе когось і потопити, когось і знищити", - додав спеціаліст з озброєння і ведення бойових дій.

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...