Експерт розповів, які продукти найчастіше підробляють в Україні

Чим складніше продукт і чим більше у його складі компонентів, тим легше його фальсифікувати.
В Україні найчастіше підробляють вершкове масло і згущене молоко. У цих продуктах молочний жир замінюють на рослинний. У вареній ковбасі та сосисках м'ясо замінюють соєю. А ще високий рівень підробок міститься серед сирів. Про це розповів голова Правління "Науково-дослідного Центру Незалежних Споживчих Експертиз ТЕСТ" Валентин Безрукий, передають Патріоти України з посиланням на

УНН.


"Вершкове масло - один із найбільш фальсифікованих продуктів", - зазначив експерт. На сьогодні на ринку практично не залишилося натурального згущеного молока через прагнення виробників здешевити виробництво і зробити рентабельний продукт, оскільки молочний жир - досить дорогий компонент молочних продуктів, відповідно, більш високожирні продукти фальсифікуються частіше.
Звичайне молоко - як однокомпонентний продукт - не фальсифікують, не було зафіксовано випадків фальсифікату в йогуртах, мало підробок серед представленої на ринку сметани, проте кефір часто не є таким через відсутність кефірних дріжджів. Під виглядом кефіру, уточнив експерт, в Україні все частіше продають звичайний йогурт.
Серед ковбасних виробів експерт виділив варену ковбасу і сосиски. Технологія виготовлення цих продуктів дозволяє замінювати м'ясо у продукті іншою, більш дешевою сировиною без шкоди смаковими якостями.

Часто фальсифікуються тверді сири, включаючи ті, що продаються у великих супермаркетах. "Є низка виробників, які просто на виробництві фальсифікату спеціалізуються", - уточнив Безрукий. Більш дорогі сорти сиру фальсифікуються частіше, ніж дешевші, такі, як, наприклад, моцарелла.

Чим складніше продукт і чим більше у його складі компонентів, тим легше його фальсифікувати. Наприклад, більш висококласне м'ясо замінити більш нізкоклассним або взагалі м'ясом іншої тварини. Крім того, більш доцільно для виробника фальсифікувати ті продукти, у яких компоненти дорожчі, проте які користуються щоденним попитом, - це переважно молочні продукти.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...