Експерт розповів про проблеми для конкурентів Порошенка на майбутніх виборах

Відомі політичні та культурні діячі України, які ймовірно складуть конкуренцію Петру Порошенку на майбутніх виборах президента, можуть зіткнутися з деякими проблемами.

Про це "Апострофу" розповів директор програми міжнародної та внутрішньої політики Українського інституту майбутнього Юрій Романенко, передають Патріоти України.

"Наприклад, в опитуванні Анатолій Гриценко увійшов до п'ятірки лідерів. Але вся проблема в тому, що якщо у тебе немає чітко організованих структур в регіонах, на місцях, які приведуть виборця за руку, які проконтролюють голоси, то твій рейтинг нічого не значить, його розберуть ті, у кого такий організаційний ресурс є", - говорить Романенко.

При цьому він зазначає, що в 2014 році у Гриценка також були хороші рейтинги, але перемогу це не принесло. "Вибори - це завжди конкуренція організацій, які повинні своїх людей зібрати і гуськом привести до виборчої дільниці", - пояснює аналітики.

Говорячи про кандидатуру Володимира Зеленського, Романенко зазначає, що він може мати успіх на виборах. "Почнемо з Зеленського. Де він працює і де реалізовує свій проект – ні для кого не секрет. Як кандидат, мені здається, він більш цікавий, ніж Вакарчук. Він не просто шоумен, а ще й хороший менеджер, проект якого протягом 20 років заробляє мільйони доларів, а, можливо, і десятки мільйонів. Країні потрібні сучасні менеджери. Але менеджери, які здатні розрізняти, чим управління державою відрізняється від бізнесу. Трагедія сьогоднішнього президента полягає якраз в тому, що він в політиці продовжив практику бізнесу, і ми бачимо плоди такого підходу", - відзначає він.

Також аналітик нагадує про зв'язки Зеленського з олігархом Ігорем Коломойським. "Питання, як гратиме Зеленський? Наскільки він буде залежним від Ігоря Коломойського? І наскільки можливо буде послабити цю залежність? У нашій історії не один раз таке було, коли, наприклад, Олег Ляшко, як колобок, покотився від Сергія Льовочкіна і підкотився до Ріната Ахметова. Цілком можливо, що Зеленський може зіграти по-крупному. І як президент він точно кращий за Вакарчука", - говорить Романенко.

При цьому, кажучи про кандидатуру Святослава Вакарчука, аналітик зазначає, що стосовно нього у більшості українців є невизначеність і успіх на виборах залежить від його команди й оточення. "Вони поважають його як співака, але не розуміють, яким він може бути президентом. І головна проблема Вакарчука – з якою командою він піде, на які організації він спиратиметься у своїй президентській грі. Якщо це, умовно, Пінчук, Фрідман – це буде одна історія. Якщо Порошенко – то інша. А ось якщо він буде оточений міцним середнім бізнесом, кмітливими орговиками, інтелектуалами – то третя. Ця залежність визначатиме, що він зможе зробити на президентському кріслі. Адже ми є те, від чого залежимо", - пояснює Романенко.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...