Експерт розповів про роль Кремля у конфлікті США і КНДР

Конфлікт між Північною Кореєю і демократичною коаліцією на сьогоднішній день став вибухонебезпечним; роль Росії тут мінімальна, хоча Кремль і зацікавлений в ньому.

Таку думку "Обозревателю" висловив заступник директора Українського інституту дослідження екстремізму Богдан Петренко, передають Патріоти України.

"Ситуація дійсно вибухонебезпечна. Відбувається гра сили - з обох сторін, як з боку Північної Кореї, так і з боку демократичної коаліції", - визнав він.

Разом з тим експерт переконаний в тому, що сторони конфлікту здебільшого використовують його в своїх політичних цілях і навряд чи готові доводити його до повномасштабної війни. На його думку, демонстрація КНДР своєї військової потужності частково адресована внутрішньому споживачеві - громадянам цієї країни. "Йде накопичення негативу, але ймовірність такого конфлікту залишається низькою, оскільки всі розуміють, що конфлікт з ядерною державою може призвести до непоправних наслідків. Ядерна зброя є важливим фактором стримування", - підкреслив Петренко.

"Щодо зовнішнього впливу, то тут все неоднозначно. Ми розуміємо, що за Північною Кореєю може стояти такий гравець як Китай, який також намагається маніпулювати світовим порядком денним і зосереджувати зусилля в азіатському напрямку. Китай намагається займати ізоляціоністську позицію, але ми розуміємо, що він може давати вказівки Північній Кореї, оскільки вона залежна від нього", - припустив експерт.

На його думку, США можуть бути зацікавлені в конфлікті з суто економічних міркувань. "Траєкторія польоту ракети з Північної Кореї проходить через Південну Корею і Японію, і США зацікавлені в тому, щоб продавати зброю цим країнам. Трамп має намір розвивати власну економіку, в тому числі за рахунок продажу озброєння", - переконаний Петренко.

Говорячи про роль Росії в конфлікті, він зауважив: "Не можу стверджувати, що є російський вплив на Північну Корею, хоча у них спільні кордони, і РФ завжди може надати військову допомогу КНДР. Думаю, що Росія в цьому конфлікті буде підтримувати Китай. Тут вона відіграє другорядну роль, якщо взагалі відіграє якусь роль. Але, звісно, ми повинні розуміти, що РФ зацікавлена в появі нових вогнищ екстремізму в світовій політиці, щоб відвернути увагу від власної агресії, перш за все, в Україні".

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...