Експерт розповів, що означає для України скасування ембарго США на постачання зброї

Скасування американського ембарго на постачання зброї в Україні не означає, що країна зможе безперешкодно купувати будь-яку зброю в США, оскільки країна і раніше могла безперешкодно купувати різні озброєння на міжнародних ринках за власні гроші.

Про це заявив військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.
«Питання ембарго на поставки озброєння завжди лежало тільки в площині надання допомоги Україні. Зараз Конгрес США, який визначає рамки допомоги, сказав, що «хлопці, ось на ці гроші, які ми вам виділяємо, будь-яке озброєння, будь ласка. Яке вам треба буде, таке і беріть. На суму допомоги», - пояснив Жданов.
Також Жданов звернув увагу на заяву спецпредставника США по Україні Курта Волкера про те, що Україна зможе стати членом НАТО незважаючи на окупацію Криму і війну на Донбасі. Він заявив, що НАТО - це більше політичний союз, ніж військовий. «Справа в тому, що наша готовність взагалі нульова. Але вони ставлять в основу політичну доцільність. Якщо після невдалої спроби державного перевороту в Чорногорії, НАТО забрало Чорногорію з потрохами відразу ж, за три місяці, без нічого. Політична доцільність виявилася важливішою, щоб Росія не спробувала вдруге влаштувати там переворот і закріпитися на Балканах. Тому і тут на перше місце ставиться політична доцільність», - сказав він.
За словами експерта, якщо для протидії Росії НАТО потрібно буде прийняти Україну - то це буде зроблено вже завтра. Зараз же, каже Жданов, йде велика гра між Росією і США, в якій Україна лише розмінна монета. «Це торги між США і Росією. Путін каже про ядерну смерть всього світу, тільки вони в рай потраплять, як мученики, а всі інші просто здохнуть. Через дві години Волкер говорить: «Ми знімаємо ембарго на поставки летального озброєння в Україну». Тобто це говорить про те, що США готові за свої гроші, безкоштовно для нас, дати нам будь-яке озброєння. Ще через годину з'являється повідомлення, що США розглядає питання передачі трьох фрегатів, стареньких, але боєздатних, так само як Ісландія. Це йде бодалка, а ми, на жаль, інструмент в цьому протистоянні», - підкреслив Жданов.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...