Експерт спрогнозував, яким буде курс долара в Україні після виборів

Цілком ймовірно, що падіння долара продовжиться лише до березня як в Україні, так і у світі.

Останнім часом курс гривні впевнено зміцнюється. Зокрема, курс долара в Україні на 11 лютого, понеділок, просів ще на 6 копійок і склав 26,89 грн/$ (за курсом НБУ). При цьому економіст Михайло Кухар спрогнозував, що в Україні до березня-квітня курс долара в країні знизиться до позначки в 26 грн/$, передають Патріоти України з посиланням на Главред.

Падає курс долара на світових ринках. Всьому виною торгова війна США з Китаєм і падіння прибутковості американських казначейських облігацій на 10 років.

Втім, цілком імовірно, що падіння долара продовжиться до березня як в Україні, так і в світі.

Яким буде курс долара до виборів

Штати і Китай повинні укласти торговельну угоду до початку березня, а в Україні 31 березня пройдуть вибори, після чого владі більше не буде резону утримувати гривню.

Як зазначив економіст, фінансовий аналітик Олексій Кущ, на початку 2019 року гривня мала б падати – як падала в січні-лютому минулого року. "Але приходити до виборчих урн на тлі падіння гривні і заспокоювати електорат нудними поясненнями в стилі "не переживайте, навесні-влітку гривня як зазвичай зміцниться", на Банковій не захотіли", – пояснив експерт.

За його прогнозом, березень повинен бути мажорним місяцем: зростання пенсій, монетизація субсидій і міцний курс гривні. "Навіть не так. Нехай гривня не просто буде стабільною, а ще й зміцниться, доводячи всім "невіруючим" невідворотність "реформ", які проводяться. Ну а те, що курс після таких маніпуляцій може злетіти вище звичайного, знецінюючи "монетизацію" і ті ж збільшені пенсії, нікого не цікавить. Вибори ж на носі. А що стосується курсу – до осені багато часу, і розмов після президентських виборів про його "стабілізації" також буде предостатньо. У 2014-му і не такий курсовий "стабілізець" обіцяли", – зазначив Кущ.

Яким буде курс долара після виборів

Про те, що після президентських виборів в Україні гривню чекає девальвація, заявив економіст Андрій Новак. Він нагадав, що в державному бюджеті на 2019 рік зазначений курс 29,4 грн/$.

Новак додав, що перед парламентськими виборами влада знову продемонструє незначне зміцнення гривні.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...