Експерт спрогнозував вплив спільних військових українсько-американських навчань на РФ

Україні не варто провокувати Росію, вважає аналітик.

Політичний і економічний експерт Тарас Загородній спрогнозував, що Російська Федерація не змінить свою поведінку в Керченській протоці через чергові українсько-американських навчань - Sea Breeze-2019. Україні необхідно нарощувати військову міць і не йти на конфлікт з Росією, розповів аналітик, передають Патріоти України з посиланням на Главред.

За його словами, українським судам не варто ще раз намагатися пройти через Керченську протоку, тому що зрозуміло, якою буде реакція РФ.

"Навчання Sea Breeze у нас проводяться регулярно. І це добре. Ще краще буде, якщо на українській території з'явиться якась американська або натовська військова база, з постійним патрулюванням есмінців", - зазначив співрозмовник.

Загородній вважає, що буде зовсім-зовсім добре, якщо буде демонстративне проходження суден через Керченську протоку під конвоєм з американським прапором.
"Все-таки очікую від США визнання України союзником поза НАТО. Конгрес США приймав таке рішення в 2015 році, але пан Обама (колишній президент Штатів Барак Обама - ред.) заветував. Він теж був "великим миротворцем" і вважав, що з Росією можна по-іншому розмовляти", - заявив експерт.
"Як би ми не ставилися до Трампа (Дональд Трамп - ред.), скільки б не вважали його проросійським, але все-таки зброю - Джавелін (протитанкові ракетні комплекси - ред.) - він дав Україні", - сказав аналітик.

Експерт підкреслив, що "це - конкретний хід і знак, що будемо бити сильно, але акуратно". "Допускаю, що при Трампі може бути прийнято таке рішення, але подивимося, як буде розвиватися ситуація", - зазначив він.

"Ми повинні нарощувати військову міць, але не провокувати Росію в тих сферах, де вона точно може виграти, тому що ми повинні розуміти, що Росія буде користуватися будь-яким моментом, щоб представити Україну в якості головного призвідника зіткнень з ядерною державою. І Росія завжди буде права, тому що вона - ядерна держава", - попередив співрозмовник.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...