Експерт вказав на значні недоліки нового закону про ''єврономери''

В Україну після прийняття закону про нові правила розмитнення автомобілів на європейських номерах масово почнуть ввозити старі авто рівня Євро 0.

Таку думку висловив на своїй сторінці у Facebook генеральний директор Всеукраїнської Асоціації автоімпортерів і дилерів Олег Назаренко, передають Патріоти України.

Він зазначив, що нові закони №8487 та №8488, як і раніше забороняють ввозити в країну авто рівня нижче Євро 5. "Позитиву немає. Дозволили ввозити будь-які розвалюхи, що димлять і чадять — б/в авто Євро 0 (або Євро мінус 100), але заборону залишили на ввезення нових авто нижче Євро 5. Хіба нове авто Євро 4 для екології гірше, ніж бевешка нижче Євро 0, яка коптить небо? У ЄС хоч техогляд зупиняє ввезення явного автошроту, а у нас тепер жодних бар'єрів немає", — пояснив він.

Назаренко також назвав нові закони "перемогою" для власників авто на європейських номерах, оскільки уряд надав їм знижки на розмитнення. "100% їхня перемога і 100% позитив для них. Можна тепер розмитнити будь-яку бляху з Євро 0 за зменшеними ставками акцизу (у 5-38 разів менше у порівнянні з чинними). Плюс ще й знижка на розмитнення 50% на 90 днів з моменту публікації Законів. Плюс розмитнення без виїзду за кордон на внутрішній митниці без документів на авто за наявності договору купівлі/продажу авто, оформленого без нотаріуса в будь-якому підворітті на Подолі. Так що привітати їх можна, вони об'єдналися і перемогли", — написав експерт.

Він також назвав новий закон перемогою для простих українців, оскільки тепер можна пригнати собі авто за зниженими податками. "За зниженими податками (у 5-38 разів) можна пригнати навіть авто Євро 0. Плюс депутати почули критику (я багато вчора/позавчора спілкувався з парламентарями) і поширили знижку 50% на акциз на всіх українців, а не тільки бляхерів", — підсумував Назаренко.

Втім, він наголосив, що існує негативний ефект для України загалом. "Україна вже перетворилася на могильник для зберігання ядерних відходів з ЄС, США. Тепер ще й перетвориться на смітник для вивезення євроавтошроту. І я кажу не просто про старі авто з ЄС, які можуть їздити (подібні до блях і старезні Жигулі Україною їздять і від блях не відрізняються). Я кажу про повністю гнилий автошріт, який вже не їздить і який вивозитимуть на евакуаторах в Україну наші "бізнесмени", отримуючи по 200-1000 євро повернення від ЄС утильзбору за вивезення шроту з ЄС, і здаючи шріт на металобрухт, кидаючи те, що не приймуть (шкідливі для здоров'я компоненти) в наших лісах", — сказано у повідомленні експерта.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...