"Енергоатом" розриває всі зв'язки з РФ: Україна зекономить 5 500 000 000

Запуск першої в Україні ядерної установки в 2020 році посилить українську енергонезалежність і дозволить щорічно акумулювати в бюджеті країни понад 5,5 мільярда гривень.

«Енергоатом» розриває всі зв'язки з РФ. Запуск першої в Україні ядерної установки в 2020 році посилить українську енергонезалежність і дозволить щорічно акумулювати в бюджеті країни понад 5,5 мільярда гривень, - заявив віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон, передають Патріоти України з посиланням на його прес-службу.

Крім того, за його словами, робота Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива дозволить зберігати цінні енергетичні матеріали, що містяться у відпрацьованому ядерному паливі, для майбутніх новітніх технологій, і буде спрямована на підтримку українського виробництва. Адже всі роботи з проектування, будівництва та експлуатації цього проекту будуть виконуватися українськими організаціями.

«Після завершення контракту на передачу технологій з американською компанією Holtec International виробництво технологічно унікальних контейнерів для зберігання відпрацьованого ядерного палива буде розгорнуто в Україні за стандартами США. А це - нові робочі місця з конкурентоспроможними зарплатами і додаткові надходження до бюджету країни », - сказав чиновник в ході церемонії початку будівництва Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива ДП «НАЕК «Енергоатом».

Кістіон додав, що будівництво Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива - подія, до якого наша країна йшла довгих десять років.

«На сьогодні в економіці України будівництво Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива разом з проектом диверсифікації свіжого ядерного палива є одним з форпостів так званої гібридної війни. Адже у нашого східного сусіда (Росії - ред.) Завжди була присутня думка про те, що ядерна енергетика - це одна з найміцніших ланцюгів, якої Україна назавжди прикута до російських технологій і поставки палива», - зазначив віце-прем'єр.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...