Ердоган відреагував на погрози Білого дому через купівлю російських ЗРК

Президент Туреччини не бачить зв'язку між НАТО та купівлею комплексів С-400.
Реджеп Таїп Ердоган

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган налаштований все ж придбати в Росії зенітно-ракетні комплекси С-400 та відкидає зв'язок закупівлі з загрозами для безпеки НАТО. Про це він повідомив на мітингу в провінції Діярбакир, передають Патріоти України з посиланням на агентство Anadolu.

Ердоган зазначив, що на Туреччину чинять тиск через купівлю С-400, бо Анкара "вживає заходів щодо подій в регіоні, особливо стосовно Сирії" та назвав "очевидними" причини закупівлі ЗРК.

Також він додав, що умови експлуатації С-400 турецькими військовими не ховаються від партнерів Анкари по альянсу.

Нагадаємо, Сполучені Штати закликали Туреччину відмовитися від купівлі російських зенітно-ракетних комплексів С-400. Інакше Анкарі пригрозили "серйозними наслідками": Штати не продадуть Туреччині ані F-35 (американський винищувач-бомбардувальник), ані Patriot (зенітно-ракетні комплекси).
Зазначимо, що міністр оборони Туреччини Хулуси Акар заявив, що Туреччина придбає у Росії зенітно-ракетні системи С-400 через нагальну потребу забезпечити безпеку країни. За його словами, розміщення С-400 в Туреччині розпочнеться в жовтні, а командування ЗС Туреччини пізніше визначить місця їх дислокації.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Як австрійці господарювали в українському селищі під час Першої світової (фото)

неділя, 23 червень 2024, 22:55

На знімках зображені солдати та місцеві мешканці. Фото зберігаються у Австрійському державному архів. Журналісти пропонують переглянути світлини селища Перегінське - тепер Рожнятівський район Івано-Франківської області, передають Патріоти України. Вони...

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

неділя, 23 червень 2024, 5:40

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...