Facebook-медицина від Уляни Супрун: Про користь і шкоду молока

В.о. міністра охорони здоров'я продовжує "лікувати" українців в соціальній мережі...

Молочні продукти можна і потрібно вживати, але вони не повинні бути основою раціону, повідомила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун у себе в Facebook, передають Патріоти України.

"Якщо ви відчуваєте дискомфорт після вживання таких продуктів - проконсультуйтеся зі своїм лікарем", - радить Супрун.
Вона уточнила, що є багато міфів і тверджень про користь і шкоду молока, і в цілому по його природності для організму людини. За її словами, молоко містить молочний цукор - лактозу, і для її розщеплення і подальшого засвоєння необхідно виробляти фермент лактази. "Цей фермент розщеплює дисахарид на моносахарид, який всмоктується в кишечнику і засвоюється нашим організмом. Якщо така схема в організмі не спрацьовує - цукор не всмоктується і дістається мікроорганізмам нашої мікробіоти. Вони споживають лактозу і утворюють велику кількість газів, що є класичним симптомом при непереносимості лактози", - пояснила Супрун.
Вона додала, що вироблення лактази відбувається у всіх в ранньому віці, в той же час її активність з віком часто знижується. "Тому" сприйняття "молока і молочних продуктів відбувається у всіх людей по-різному. На сьогодні близько 75% дорослого населення мають знижену здатність перетравлювати лактозу в дорослому віці", - додала Супрун.
Чиновник привела в приклад дослідження американського національного інституту здоров'я. Його фахівці з'ясували, що якщо вживати за один прийом їжі не більше 12 г лактози (приблизно одна чашка молока, або дві чашки йогурту), то симптоми лактазної недостатності будуть мінімальні, що не будуть спостерігатися.
"Людям, які не мають проблем з непереносимістю лактози, все одно варто пам'ятати, що слід дотримуватися помірності при вживанні молочних продуктів, особливо з високою жирністю", - сказала Супрун.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...