Facebook-медицина від Уляни Супрун: В.о. міністра пояснила, як відрізнити фальшиві ліки від справжніх

Підроблена медична продукція зустрічається серед препаратів всіх основних терапевтичних категорій.

Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун розповіла, як можна відрізнити справжній лікарський засіб від фальсифікату, передають Патріоти України.

«Проблема підробки ліків стосується всіх країн, з будь-яким рівнем доходу, але особливо гостро її відчувають жителі з ослабленими системами охорони здоров'я. Часто люди наражають себе на небезпеку самі - займаючись самолікуванням, замовляють ліки на веб-сайтах, які можуть безкарно і безконтрольно поширювати підробки. Іноді такі препарати дуже складно відрізнити від оригіналу. Але в більшості випадків це можливо», - написала вона в Facebook.
Супрун дала поради, як відрізнити фальшивку від оригінального препарату:
• Уважно розгляньте упаковку - чи є які-небудь ушкодження або помилки в тексті.
• Перевірте, чи збігаються дати виготовлення і закінчення терміну придатності, зазначені на зовнішній упаковці, з датами, які вказані на первинній упаковці. Крім того, ви можете перевірити наявність державної реєстрації препарату в Державному реєстрі лікарських засобів України.
• Оцініть зовнішній вигляд препарату, його цілісність і перевірте, чи має він нехарактерний колір або запах.
• Якщо виникли підозри або з'явилася небажана реакція на прийом препарату - якомога швидше покажіть його лікареві.
• Обов'язково повідомляйте про підозрілу медичної продукції в державні органи - Держлікслужби і Державний експертний центр МОЗ України.
Також глава МОЗ зазначила, що найголовніше - це бути уважним, щоб захиститися від підробок і приймати медичні препарати тільки після консультації з лікарем. «Якщо ви приймаєте ліки згідно з інструкцією, але ніякого ефекту не відчуваєте або самопочуття погіршилося, необхідно терміново повідомити про це лікареві. А коли купуєте медичні препарати, намагайтеся уникати замовлень через інтернет», - написала вона.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...