Facebook-медицина від в. о. міністра: Супрун розповіла про добре відому ягоду те, чого ви не знали

Серія порад від виконуючої обов'язки міністра охорони здоров'я Уляни Супрун поповнилася ще однією. На цей раз в Facebook вона розповіла про властивості малини і тому, як правильно застосовувати її при застуді.

Як відомо, чай з малиною - у вигляді варення, сирою або перетертою з цукром - це один з традиційних способів лікування і профілактики застуди. Коли людина хворіє, вона втрачає багато рідини разом з потом при лихоманці і під час інтенсивного кашлю. І в цьому випадку, важливо підтримувати водний баланс. А чай з малиною - це додаткова можливість отримати потрібну рідину, до того ж, вона містить іони - це краще для підтримки організму, ніж просто вода, передають Патріоти України.
Супрун звертає увагу на те, що якщо хвороби не викликані або ускладнені бактеріальною інфекцією (для лікування якої потрібні антибіотики), то людині просто потрібна корисна їжа, препарати, що знижують температуру (парацетамол або ібупрофен) і тепле пиття (і тут стане в нагоді малина).
У складі малини є ацетилсаліцилова кислота, яка допомагає знизити лихоманку і запалення. Саме тому малина також допомагає полегшити симптоми застуди.
«Часто в пошуках якнайшвидшого одужання люди купують в аптеках так звані "противірусні" або "імуномодулюючі" препарати, які обіцяють вилікувати від застуди або грипу. Їх ефективність не є клінічно доведеною», - пише Супрун.
«Але пам'ятайте, що малина - виключно допоміжний засіб і не може замінити препарати, які вам рекомендував лікар. Адже, хоча малина і може збивати температуру, складно визначити, скільки потрібно її прийняти саме вам, щоб досягти потрібного результату», - додає медик.
Супрун нагадує, що температуру нижче 38 градусів не варто збивати взагалі. Адже так організм починає боротися з інфекцією.
Згадує міністр і про зміцнення імунітету. В цьому випадку, малина у всіх її видах, яка містить флавоноїди, вітамін С, а також трохи цукру, необхідні імунній системі, одночасно допомагає боротися з хворобою.
Крім того, уточнює Супрун, під час хвороби часто відсутній апетит, теплий напій з малиною - хороший засіб, щоб трохи підгодувати організм.
І все ж в кінці свого поста, міністр нагадує, що чай з малиною не є панацеєю. Бактеріальну інфекцію дихальних шляхів слід лікувати антибіотиками, до яких збудник чутливий, а не тільки гарячим чаєм. «У разі тривалого кашлю, температури і слабкості - зверніться до лікаря і не займайтеся самолікуванням. Народні методи не замінять повноцінного лікування», - пише вона.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...