Fake News: На Росії видали страшилку про тисячі зігуючих дітей під Києвом (фото, відео)

Спочатку стаття про підготовку молодих українців вийшла в іспанському виданні El Confidencial, а далі, сильно прикрасивши, її почали поширювати інформацію російські ЗМІ.

Низка російських медіа запустили страхітливий матеріал про "зігуючих" дітей в українських патріотичних таборах, передають Патріоти України.

Так, у виданнях РФ вийшли новини з заголовками: "Казарми для дітей: західні ЗМІ на власні очі побачили український нацизм", "Сотні тисяч дітей в Україні проходять школу ненависті і війни". У самих же матеріалах говорилося, мовляв дітей в Україні навчають стріляти з помпової рушниці.

За словами директора табору "Лідер" у Пущі Водиці під Києвом Віталія Гранаткіна, до них на годину заїхала іспанська журналістка, після чого описала день у закладі. У матеріалі йдеться про те, що діти нібито проходять спартанську підготовку. Гранаткін уточнив, що військові тренування займають 3-4 години на день.Стаття на El Confidencial"У нас немає помпових рушниць, тільки пневматичні ще радянського виробництва", – розповів він.

Російські ЗМІ також вказують у заголовках "сотні тисяч" дітей, хоча іспанці написали, що в таборі проходять підготовку тисячі молодих українців. Відзначається, що "Лідер" приймає до 200 дітей за зміну, тобто 800-1000 за все літо.

За словами Гранаткіна, у них немає стройової підготовки, а елементи самооборони проходять у форматі майстер-класів. Програми табору ґрунтуються на концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді, яку затвердило Міністерство освіти і науки України ще в 2015 році.

Гранаткін звернув увагу в статті на опис вітання – рука, підкинута вгору з відкритою долонею.

"Це цілковитий фейк. Ми негативно ставимося до нацизму і вчимо дітей не робити подібних рухів, а також пояснюємо їх значення. У нас заборонено зігування взагалі", – наголосив він.

Іспанське видання в статтях про війну в Україні замовчує про факт російської агресії та окупації. Більше того, там часто публікуються проросійські матеріали, які використовуються в РФ для пропаганди.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...