Наприклад рибу рекомендує не смажити її, а просто посолити, передають Патріоти України.
"Для того, щоб лосось був корисним і краще засвоювався, потрібно просто трохи лимона і трохи, можливо, цукру. І все, більше нічого", – розповів Клопотенко.
В топі корисного – ківі, багатий вітаміном С, і виноград. На думку вчених, його ягоди запобігають появі ракових пухлин. "Цілу гілочку винограду потрібно покласти в духовку, додати трохи солі і трохи олії. Запікати так приблизно 15 хвилин. Він стане ароматним і трохи нагріється. І потім додавати його до м'яса, до риби", – порадив шеф.
Корисними для серця і судин є брокколі й авокадо. Чого не скажеш про салат. Адже він вирощений в теплиці. Інша справа – часник. "Беремо цілу головку часнику, відрізаємо, відправляємо в духовку. Температура 200 градусів, на 20 хвилин. Він пригорає і стає дуже ароматним. І майже кожне блюдо стане смачніше. І не буде такого, що якщо я йду на побачення, то мені не можна їсти часник. Запечена можна", – поділився радою шеф.
На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...