Фахівець розповів, як правильно готувати корисні для здоров'я продукти

Шеф-кухар Євген Клопотенко розкрив секрети, як корисну їжі зробити ще й дуже смачною.

Євген Клопотенко

Наприклад рибу рекомендує не смажити її, а просто посолити, передають Патріоти України.

"Для того, щоб лосось був корисним і краще засвоювався, потрібно просто трохи лимона і трохи, можливо, цукру. І все, більше нічого", – розповів Клопотенко.

В топі корисного – ківі, багатий вітаміном С, і виноград. На думку вчених, його ягоди запобігають появі ракових пухлин. "Цілу гілочку винограду потрібно покласти в духовку, додати трохи солі і трохи олії. Запікати так приблизно 15 хвилин. Він стане ароматним і трохи нагріється. І потім додавати його до м'яса, до риби", – порадив шеф.

Корисними для серця і судин є брокколі й авокадо. Чого не скажеш про салат. Адже він вирощений в теплиці. Інша справа – часник. "Беремо цілу головку часнику, відрізаємо, відправляємо в духовку. Температура 200 градусів, на 20 хвилин. Він пригорає і стає дуже ароматним. І майже кожне блюдо стане смачніше. І не буде такого, що якщо я йду на побачення, то мені не можна їсти часник. Запечена можна", – поділився радою шеф.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...