Фахівці попереджають про неминучу катастрофу: На Землі можуть зникнути хмари

У найближчі 100 років Земля може залишитися без шарувато-купчастих хмар, що захищають нашу планету від перегріву.

Якщо це станеться, кліматична катастрофа неминуча - і її наслідки виявляться страшнішими і масштабнішими, ніж найбільш песимістичні прогнози. До таких висновків прийшли вчені Каліфорнійського технологічного інституту, передають Патріоти України з посиланням на ВВС.

Експерти попереджають, що зростання концентрації вуглекислого газу в атмосфері загрожує зникненням хмарного шару, який закриває від сонячного світла значну частину Світового океану.

Коли концентрація CO2 перевищить певний показник (близько 1200 ppm), настане переломний момент, точка неповернення - і хмари почнуть невідворотно руйнуватися, що призведе до різкого потепління океану.

Математичне моделювання показує, що в результаті середня температура по всій земній кулі зросте приблизно на 8 градусів (на додаток до вже передбаченого глобального потепління на 2-4 градуси від парникового ефекту). А це загрожує не тільки найбільш потужними природними катаклізмами, а й масовим вимиранням тварин і рослин.

Провідний експерт із фізики атмосфери Керрі Емануель назвав описані в дослідженні перспективи вельми правдоподібними.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Як австрійці господарювали в українському селищі під час Першої світової (фото)

неділя, 23 червень 2024, 22:55

На знімках зображені солдати та місцеві мешканці. Фото зберігаються у Австрійському державному архів. Журналісти пропонують переглянути світлини селища Перегінське - тепер Рожнятівський район Івано-Франківської області, передають Патріоти України. Вони...

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

неділя, 23 червень 2024, 5:40

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...