"Фантастика!": Підприємець з України розповів, чому вигідніше відкривати бізнес в ЄС

Президент фармацевтичної компанії "Біофарма" Костянтин Єфименко розповів про плани побудувати в Чехії цех з виробництва теплозахисних екранів.

Він пояснив на своїй сторінці в Facebook, чому це вигідніше робити в європейській країні, ніж в Україні, передають Патріоти України.

"Не секрет, до нашої групи входить завод Temac в Чехії. Він знаходиться в Zverinek, район Kolin, 50 км від Праги. Кілька слів про Чехію. В 2017 рік, за даними МВФ, ВВП на душу населення, враховуючи паритет купівельної спроможності, склав 35512 доларів на людину. Це номер один показник, з країн колишнього соцтабору", - зазначив він.

За словами Єфименко, в Чехії також є багато привабливих місць для туризму: Прага, Карлові Вари, Маріанські-Лазне, де потужне сільське господарство. Однак, основою економіки є промисловість.

"У радіусі 60 км від нашого підприємства розміщені два автомобільні заводи. В радіусі 60 км від нашого підприємства, розміщені два автомобільних завода. Перший - Skoda в Млада Борислав (випускає понад 600 тисяч автомобілів в рік).Оборот всього концерну Skoda 16,5 млрд євро. Другий - Toyota Peugeot Citroën, в Коліні (300 тисяч автомобілів в рік). 99% автомобілів, цього заводу, експортується за межі Чехії, 80% комплектуючих виробляється в Чехії, а оборот 2,5 млрд.євро", - пояснив президент компанії.

Він зазначив, що в Чехії почали шукати земельну ділянку для перенесення існуючого заводу та будівництва нового цеху з виробництва теплозахисних екранів.

"На першому фото видно білборд, на якому зазначено, яку ділянку ти можеш отримати для будівництва фабрики (такі білборди в кожному районі Чехії!). Я помітив, що землю можеш отримати навіть на поле, де росте пшениця", - підкреслив Єфименко.

Далі він навів коротку розмову з працівником Kolin Industrial park: "Петер, коли можна оформити цю землю? - Костя, завтра; - Як завтра? Як можна взагалі переоформити Сільськогосподарські землі? - Костя, для Чехії головне будувати заводи, а пшеницю ми купимо у тих, хто її вирощує".

Єфименко також озвучив кілька причин, чому цех планується будувати в Чехії, а не в Україні.

Земля дешевше, як мінімум в 2 рази, оформлення - 1 місяць;Підведення комунікацій за рахунок індустріальних парків. Парк будує трансформаторну підстанцію, очисні споруди, підводить всі комунікації;Електроенергія на 15% дешевше, ніж в Україні;Кредитна ставка 1,5%;За 2017 рік виробили 1,45 млн авто. Обсяг експорту автомобілів - понад 25 млрд євро. Кожні 23 секунди в Чехії проводиться один автомобіль.

"А в Україні галузь померла. Я не знаю, хто приймав рішення по автоЗАЗу, але за ним під лід пішли всі суміжники. Одна ситуація в Мелітополі чого вартує!

Подивимося на табло: номінальне ВВП Чехії 180 млрд.євро (населення 10,5 млн. осіб), що в 2,2 рази більше, ніж в Україні. Звичайно, країна, яка виробляє легкові авто, вантажні авто, мотоцикли, трамваї, потяги, турбіни, навіть каучук (в Україні не виробляється взагалі, хоча у нас 6 нафтопереробних заводи) - щиро запрошує всіх на свої екскурсії. Чудові готелі, колоритні ресторани, смачна їжа, гостинні люди, багата історія - від душі рекомендую", - резюмував він.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...