До і після війни обидва наших співрозмовника займалися будівельним бізнесом. Олексій свого часу був директором фірми, Олександр - керував будівельними бригадами. Для обох общепит - це абсолютно нова і невивчена сфера. «Довго думали над форматом закладу, розглядали варіант оренди приміщення або МАФу, - розповідає Олексій. - Взимку вирішили купити цей німецький автопричіп».
«Коли купували, всередині ще бурульки висіли», - додає Олександр. Він же, переважно, і займався облаштуванням причепа - доводив його до розуму, власними руками вирізав вивіску. У свою чергу, бюрократичними питаннями з держорганами займається Олексій.
«Наш формат їжі сьогодні - це сендвіч і лаваш з сиром, плюс напої - натуральний лимонад, кава, молочні коктейлі. Думаємо, ніж залучати клієнтів, вивчаємо попит. Ми сподіваємося залучити тих людей, які не хочуть їсти на автовокзалі шаурму, - розповідають власники «Броніка». - Ми пропонуємо смачну і корисну їжу, відмовившись від дуже вигідних економічно, але не дуже якісних сендвічів-напівфабрикатів. У майбутньому хочемо ввести в продаж вареники, картоплю фрі, може бути, комплексні обіди для водіїв».
Для клієнтів «Броніка» готують каву марки «Чубата кава»: кавоварку та зерна надав власник бренду - теж АТОшник. На вітрині, крім напоїв і продуктів, пакетована тушонка, приготована по НАТОвським стандартам.
Разом з Олександром та Олексієм працює Світлана Сиротіна - мама загиблого в серпні 2014 го сержанта 55-ї артбригади Євгена Сиротіна. «Ми шукали людину, яка вже працювала з фаст-фудом, наприклад, кухар, який би підказав нам якісь нюанси роботи. В ідеалі - учасника АТО або людину з родини ветерана. Такого нам знайти не вдалося, зате зустрілися зі Світланою", - розповідає Олексій.
«Нещодавно зі мною стався випадок в громадському транспорті. Я показала водієві посвідчення матері загиблого, в результаті - не тільки водій, але і пасажири ображали мого сина і взагалі ветеранів всіма можливими словами. Ось таке наше населення, - розповідає Світлана. - А хлопці-АТОшники намагаються якимось чином змінити цей світ, прибрати той «совок», в якому ми всі звикли жити, зробити щось потрібне і нове».
«У цій сфері ніхто з нас не працював, напрацьовуємо навички, - кажуть ветерани-підприємці, - Все йде на лад. Справа залишилася за малим - привернути клієнтів».
На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...