До і після війни обидва наших співрозмовника займалися будівельним бізнесом. Олексій свого часу був директором фірми, Олександр - керував будівельними бригадами. Для обох общепит - це абсолютно нова і невивчена сфера. «Довго думали над форматом закладу, розглядали варіант оренди приміщення або МАФу, - розповідає Олексій. - Взимку вирішили купити цей німецький автопричіп».
«Коли купували, всередині ще бурульки висіли», - додає Олександр. Він же, переважно, і займався облаштуванням причепа - доводив його до розуму, власними руками вирізав вивіску. У свою чергу, бюрократичними питаннями з держорганами займається Олексій.
«Наш формат їжі сьогодні - це сендвіч і лаваш з сиром, плюс напої - натуральний лимонад, кава, молочні коктейлі. Думаємо, ніж залучати клієнтів, вивчаємо попит. Ми сподіваємося залучити тих людей, які не хочуть їсти на автовокзалі шаурму, - розповідають власники «Броніка». - Ми пропонуємо смачну і корисну їжу, відмовившись від дуже вигідних економічно, але не дуже якісних сендвічів-напівфабрикатів. У майбутньому хочемо ввести в продаж вареники, картоплю фрі, може бути, комплексні обіди для водіїв».
Для клієнтів «Броніка» готують каву марки «Чубата кава»: кавоварку та зерна надав власник бренду - теж АТОшник. На вітрині, крім напоїв і продуктів, пакетована тушонка, приготована по НАТОвським стандартам.
Разом з Олександром та Олексієм працює Світлана Сиротіна - мама загиблого в серпні 2014 го сержанта 55-ї артбригади Євгена Сиротіна. «Ми шукали людину, яка вже працювала з фаст-фудом, наприклад, кухар, який би підказав нам якісь нюанси роботи. В ідеалі - учасника АТО або людину з родини ветерана. Такого нам знайти не вдалося, зате зустрілися зі Світланою", - розповідає Олексій.
«Нещодавно зі мною стався випадок в громадському транспорті. Я показала водієві посвідчення матері загиблого, в результаті - не тільки водій, але і пасажири ображали мого сина і взагалі ветеранів всіма можливими словами. Ось таке наше населення, - розповідає Світлана. - А хлопці-АТОшники намагаються якимось чином змінити цей світ, прибрати той «совок», в якому ми всі звикли жити, зробити щось потрібне і нове».
«У цій сфері ніхто з нас не працював, напрацьовуємо навички, - кажуть ветерани-підприємці, - Все йде на лад. Справа залишилася за малим - привернути клієнтів».
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...
Після Великодня почалася Світла седмиця. Кожен день цього тижня має свої традиції. Цьогоріч 23 квітня східні та західні християни разом відзначають Світлу середу. Про традиції третього дня Світлої седмиці переказують Патріоти України. Далі - мовою ориг...