"Фатальне питання полягає не в тому, що він зробив, а в тому, що вважали, що він зробив": The Daily Beast про вбивство російського генерала і "досьє на Трампа"

Еровінкін був правою рукою Сєчіна і знав усе.

Американське видання The Daily Beast коментує припущення про зв'язок між смертю генерала ФСБ Олега Еровінкіна і «сенсаційним досьє» на Дональда Трампа, яке було зібрано Крістофером Стилом на замовлення фірми Fusion GPS, передають Патріоти України.

«Вранці 26 грудня 2016 року 61-річний Еровінкін був знайдений мертвим у своїй машині в центрі Москви. Life News, відомий рупор Кремля, спочатку заявив на своєму сайті, що Еровінкін був убитий, але потім швидко змінив матеріал і просто повідомив, що Еровінкін помер. Слідчих ФСБ негайно викликали на місце події, і новинні видання незабаром повідомили, що Еровінкін помер від серцевого нападу. Більше в Росії (фашистська держава, визнана 27.01.15 Верховною Радою країною-агресором) про нього офіційно не згадували», - розповідає журналістка Емі Найт.

Еровінкін прийшов на роботу в КДБ в 1976 році, в середині 1990-х працював у президентській адміністрації, а потім - під керівництвом Ігоря Сечіна. «Будучи главою управління «Роснефти», Еровінкін був правою рукою Сєчіна і знав все», - йдеться в статті.

«Стіл писав у своєму досьє, що «російське джерело, близьке до президента «Роснефти» Сєчіна», поділилося подробицями секретної зустрічі, що відбулася в Москві в липні 2016 року, між Сечіним і радником Трампа по зовнішній політиці Картером Пейджем. Вони нібито обговорили двостороннє енергетичне співробітництво США та Росії, а також скасування пов'язаних з Україною економічних санкцій проти Росії. У відповідь, як стверджувалося, Сечін запропонував штабу Трампа до 19% акцій «Роснефти». Як повідомлялося, Пейдж дав зрозуміти, що Трамп зніме санкції, якщо буде обраний президентом», - пише The Daily Beast.

«План з приватизації частини акцій «Роснефти» на той момент не був відомий нікому, крім топ-менеджерів «Роснефти». Це було спірне питання, як і намічена купівля «Роснефтью» контрольного пакету акцій нафтової компанії «Башнефть», яка відбулася в жовтні», - продовжує Найт.

«Одним з високопоставлених чиновників, який спочатку виступав проти цих угод, був міністр економічного розвитку Олексій Улюкаєв, заарештований в листопаді 2016 року за звинуваченням в отриманні від Сечіна хабара в розмірі 2 млн доларів. Це була класична операція-провокація, якою керував Сечин», - йдеться в статті.

Як зазначає The Daily Beast, навіть якщо Еровінкін не був джерелом інформації для Стила, «він ніс би відповідальність за витік, оскільки був главою управління «Роснефти» і питання безпеки входили до його компетенції». «Фатальне питання полягає не в тому, що він зробив, а в тому, що вважали, що він зробив», - підкреслює журналістка.

«У той час як справа Улюкаєва і угоди «Роснефти», безумовно, вносять свій вклад в інтригу навколо смерті Еровінкіна, більш ніж ймовірно, що справжньою причиною його смерті стало досьє Стила», - робить висновок The Daily Beast.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...