"ФБР розслідувало імовірну роботу Трампа на Росію", - NYT

У ФБР протягом кількох місяців розмірковували, чи варто починати розслідування щодо Трампа.

Федеральне бюро розслідувань (ФБР) США у 2017 році проводило розслідування стосовно президента США Дональда Трампа, якого підозрювали в роботі на Росію. Про це 11 січня написало американське видання The New York Times із посиланням на колишніх співробітників правоохоронних органів та інші джерела, знайомі з розслідуванням, передають Патріоти України.

Справу було відкрито після звільнення Трампом глави ФБР Джеймса Комі. За даними видання, співробітники правоохоронних органів були серйозно стурбовані поведінкою президента і намагалися оцінити, чи загрожують дії Трампа національній безпеці. Агенти також намагалися з'ясувати, чи Трамп усвідомлено працює на Росію, чи мимоволі потрапив під вплив Москви.

The New York Times стверджує, що у ФБР протягом кількох місяців розмірковували, чи варто починати розслідування щодо Трампа. Під час передвиборчої кампанії увагу ФБР нібито привернуло звернення Трампа до Росії із закликом оприлюднити зміст електронної пошти суперниці Гілларі Клінтон. Занепокоєння ФБР також викликала інформація про ймовірну наявність у РФ компромату на Трампа. Про це йшлося в досьє на Трампа, яке підготував колишній розвідник Крістофер Стіл.

Дискусії всередині ФБР нібито посилилися після того, як Трамп після інавгурації вимагав від Комі особистої прихильності і попросив припинити розслідування стосовно його колишнього радника з нацбезпеки Майкла Флінна. Противники розслідування говорили, що для вивчення діяльності президента потрібні вагоміші докази, а також є ризик витоку інформації в ЗМІ. Прихильники розслідування взяли гору після того, як Трамп звільнив Комі, неявно пов'язавши це рішення з "російською справою". Розслідування мало визначити, чи не є звільнення Комі перешкодою правосуддю.

Після призначення спецпрокурора Роберта Мюллера слідство став курирувати він. The New York Times невідомо, чи триває розслідування ФБР. Адвокат президента США Рудольф Джуліані заявив, що відсутність звинувачень на адресу президента свідчить про те, що співробітники ФБР "нічого не виявили". Прес-секретар Білого дому Сара Сандерс назвала статтю газети абсурдною. Вона зазначила, що адміністрація Трампа проводить жорсткішу політику щодо Росії, ніж попередники. У ФБР від коментарів відмовилися.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...