Фігурант справи про фарбування зірки у Москві в кольори українського прапора загинув у Росії

1 грудня внаслідок стрибка в Баксанській ущелині в Кабардино-Балкарії загинув російський бейсджампер Олександр Погребов, який фігурував у справі про фарбування зірки в кольори українського прапора на висотці у Москві.

Про загибель спортсмена повідомили в групі DvizhuhaClub у Facebook, передають Патріоти України.

20 серпня 2014 року частину зірки висотної будівлі на Котельницькій набережній у Москві пофарбували в синьо-жовті кольори і повісили на шпиль український прапор.

Підозрюваними у цій справі проходили четверо бейсджамперів – Погребов, Широкожухов, Євгенія Короткова й Анна Лєпьошкіна. Їх обвинувачували у вандалізмі та хуліганстві за політичними мотивами. Суд узяв чотирьох екстремалів під домашній арешт, де вони провели понад рік.

Пізніше український руфер Mustang Wanted зізнався у фарбуванні зірки і повідомив, що "готовий постати перед судом в обмін на звільнення прекрасної сміливої української дівчини Надії Савченко".

У вересні 2015 року суд виправдав чотирьох бейсджамперів. Ще одного фігуранта справи, руфера Володимира Подрєзова, який провів Мустанга на шпиль висотки, було засуджено до двох років і трьох місяців позбавлення волі.

28 липня 2017 року Погребов повідомив у Facebook, що за день до того під час бейс-стрибка в горах Швейцарії загинув Олексій Широкожухов, який також був фігурантом справи про фарбування зірки.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...