Філарет розповів про предстоятеля Православної церкви України

У предстоятеля єдиної Православної церкви України митрополита Епіфанія, незважаючи на молодість, є здібності, які він продемонстрував на посаді керівника Київської православної богословської академії, зазначив патріарх Філарет.

Здібності предстоятеля Православної церкви митрополита Епіфанія давали йому змогу бути орієнтиром для архієреїв Української православної церкви Київського патріархату у разі, якби не було об'єднавчого собору. Про це патріарх Філарет заявив в ефірі "Радіо Свобода", передають Патріоти України.

"Молодість для мене не мала ніякого значення. Я бачив постать, його здібності, які дозволяють йому бути предстоятелем. Бо я бачив це на прикладі академії. Київська академія – одна зі всіх духовних навчальних закладів, визнана державою. Інші духовні навчальні заклади і Московського патріархату, і наші не визнані. А академія, якою він керував, визнана. Це свідчить про те, що вміє, може", – сказав він.

За словами патріарха, "може керувати, і не тільки академією".

"Тепер взяти єпархію [Епіфанія]. Єпархія найбільша в Київському патріархаті – біля 500 парафій. Правда, він уже й отримав її великою, але розбудовував. І скарг ніяких не було ні від парафій, ні від духовенства. Це теж говорить про багато що. І тому я його мав на увазі, навіть якщо не було б цього об’єднавчого собору, я на майбутнє Київським патріархатом теж радив би архієреям мати орієнтир на нього", – зазначив Філарет.

39-річний Епіфаній входить в оточення Філарета. Із 2010 року є ректором Київської православної богословської академії. У червні 2013-го став митрополитом і патріаршим намісником (наступником патріарха Філарета у разі його смерті).

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...