Fly Eye пішов у війська: Окупанти на Донбасі та в Криму матимуть чимало клопоту

Міністр оборони Степан Полторак підписав наказ про прийняття на озброєння Збройних сил БПЛА виробництва Польщі Fly Eye.

Про це повідомляють Сухопутні війська ЗСУ на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

Перед введенням до експлуатації авіаційний комплекс пройшов відомчі випробування, протягом яких продемонстрував відповідність заявленим тактико-технічним характеристикам. Конструкція БПЛА досить проста: апарат має розмах крила 3,6 м, до яких прикріплений фюзеляж характерної форми. Безпілотник приводиться в дію за допомогою електричного двигуна.

Розвідувальна апаратура знаходиться в центральному відсіку фюзеляжа. Довжина Fly Eye сягає 1,9 м, злітна вага становить 11 кг, в той час як корисне навантаження 4 кг. Апарат розвиває максимальну швидкість 160 км/год, практична стеля становить 4 км.

Тривалість польоту залежить від різних факторів та коливається від двох до трьох годин. Засоби зв’язку дають змогу управляти пристроєм на відстані до 50 км з передачею розвідувальної інформації в режимі реального часу. Цифрові канали передачі даних дозволяють не тільки ідентифікувати тип військової техніки, але і визначити її модифікацію.

Безумовною перевагою також є те, що блок спостереження БПЛА оснащений денною камерою і тепловізором. Це дає йому змогу працювати вдень, в умовах обмеженої видимості, наприклад задимленої місцевості, і вночі. Крім того, завдяки наявності тепловізора зручно проводити корегування артилерійського вогню, бо чітко видно місця розриву боєприпасів.

У разі застосування противником засобів РЕБ Fly Eye переходить в режим радіомовчання та виконує завдання за заздалегідь запрограмованим маршрутом. У разі відсутності зв’язку з наземною станцією БПЛА автоматично повертається на задану оператором точку або місце старту.

На думку військових експертів перевагою даного БПЛА є використання цифрових каналів передачі інформації.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...