Фобії Кремля: Путін боїться росіян, - The Times

Всі диктатори бояться пропустити важливий момент, коли стан речей починає змінюватися не на їхню користь. А якщо автократ ще і вихований КДБ, він починає готувати плани відступу заздалегідь.

Володимир Путін

Про це пише оглядач Роджер Бойз на сторінках британського видання The Times, нагадуючи про документальний фільм Олівера Стоуна про Володимира Путіна, який він називає наївним, повідомляють Патріоти України.

Як наголошується, в одному з епізодів "The Putin Interviews" президент Росії визнає, як сильно боявся того, що Борис Єльцин звільнить його. "Я міг думати тільки про одне: де мені заховати дітей. У мене не було охоронців. Нічого. Як я міг жити?" - сказав Путін у фільмі.

Британський оглядач зауважує, що це був єдиний щирий момент у всьому фільмі Стоуна, який він називає брехливим і наївним. У цьому фрагменті на мить можна почути відчай російського президента.

"Ця невпевненість повернулася в майбутньому. Російський лідер думає: а що, якщо Захід використовує Олексія Навального, щоб посіяти неспокій серед "дітей" Путіна після виборів в наступному березні і поставить під сумнів його перемогу? А що як почнеться хаос, як в Україні?" - йдеться в статті.

Але найбільше Кремль боїться того, що "діти Путіна", тобто покоління росіян, яке виросло за роки його президентства, почнуть співпрацювати з іншими, хто вже протестує проти його режиму: з далекобійниками і робітниками, яким не подобається погіршення рівня життя, підвищення комунальних тарифів і звільнення. Протести всіх цих груп загрожують тим, що хтось такий, як Навальний, може об'єднати росіян під єдиним гаслом боротьби з корупцією режиму.

"Здається, чим довше править Путін, тим більше його охоплює тривога. Зміни швидко просуваються по Росії, і він міцно заплющує очі. Поки що легко закрити рота критикам, на кшталт Навального. Але від проблем, на які Навальний звертає увагу, не можна сховатися. Росіяни хочуть більш ефективну і чесну владу", - йдеться в статті.

Оглядач нагадує, що система Путіна заснована на особистій вірності і баронських доходах наближених людей. І вона абсолютно суперечить тому, чого вимагають росіяни.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...