Футбольна Україна дізналася суперників у Лізі націй

Ліга націй - новий турнір, метою якого є підвищення статусу і привабливості товариських матчів.

Пройшло перше в історії жеребкування нового турніру під егідою УЄФА. Національна збірна України зіграє в другому дивізіоні в групі В1, передають Патріоти України.

Суперниками підопічних Андрія Шевченка стануть національні збірні Чехії та Словаччини.

Асоційовані члени Європейського футбольного союзу (УЄФА) були розділені на чотири дивізіони - A, B, C і D, засновані на рейтингу цієї організації (відмінного від ФІФА). Дивізіони A і B налічують по 12 команд, C - 15 і D - 16.

Груповий етап пройде з вересня по листопад 2018 року. Переможці груп Дивізіону А виступлять в "Фіналі чотирьох", запланованому на 5-9 червня 2019 року.

У Лізі націй буде переслідуватися принцип підвищення і пониження в класі. У нижчу лігу відправляться по чотири гірші команди дивізіонів A, B і C. У той же час по чотири кращі команди дивізіонів B, C і D підуть на підвищення.

Крім цього, Ліга націй є шансом завоювати пряму путівку до фінального турніру Євро-2020. По одній кращій команді з кожного дивізіону отримають право виступити на чемпіонаті Європи. Стикові матчі відбудуться в спеціальному плей-офф 26-31 березня 2020 року. Якщо переможець групи Ліги націй вийде в фінальний турнір Євро-2020 у традиційний спосіб (через відбірковий турнір чемпонатів Європи), його місце в плей-офф займе наступна за рейтингом команда з даного дивізіону.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...