G7 закликала Путіна відповісти за падіння MH17 над Донбасом

Міністри закордонних справ країн G7 закликали уряд Росії до співпраці з Австралією і Нідерландами для розслідування питань щодо російського ЗРК "БУК", який збив малайзійський Boeing-777.

Саме цей зенітний ракетний комплекс послужив винуватцем трагедії за результатами розслідування Спільної слідчої групи (JIT), говориться в заяві міністрів до річниці аварії MH17, передають Патріоти України.

"Ми, міністри закордонних справ Великої сімки: Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Великобританії та Сполучених Штатів Америки і Високого представника Європейського Союзу, єдині, засуджуючи в максимально можливій мірі збивання рейсу MH17 авіакомпанії Malaysia Airlines, цивільного літака, що летів з Амстердама в Куала-Лумпур 17 липня 2014", - сказано в заяві.

Міністри також нагадали, що в результаті падіння загинули 298 осіб-громадян Австралії, Бельгії, Канади, Німеччини, Індонезії, Ірландії, Ізраїлю, Італії, Малайзії, Нідерландів, Нової Зеландії, Філіппін, Румунії, Південної Африки, В'єтнаму, Великобританії і США.

"Висновки Спільної слідчої групи про роль Росії в падінні MH17 є переконливими, значними і глибоко тривожними. Група G7 нагадує, що Резолюція 2166 Ради Безпеки ООН вимагає, щоб всі держави повною мірою співпрацювали із зусиллями щодо встановлення відповідальності. Ми об'єднані в нашій підтримці Австралії та Нідерландів, які закликають Росію відповісти за свою роль у цьому випадку й повністю співпрацювати з процесом встановлення істини і досягнення справедливості для жертв MH17 та їх близьких", - заявляють міністри.

Нагадаємо, Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 Амстердам - Куала-Лумпур, впав 17 липня 2014 року на Донбасі. На борту знаходилися 298 осіб, усі вони загинули.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...