Ганапольський пояснив, як підлість Росії воскресила Україну

Україна і українці "забили" на Росію після проявленої Кремлем агресії і знайшли в собі сили жити далі, кинувшись в Європу.

Таку думку висловив журналіст Матвій Ганапольський, передають Патріоти України з посиланням на "Радіо Свобода".

За словами Ганапольского, Росія крок за кроком випікала з України любов і ніжність до себе, про що колись напише історик.

"Він напише, як шматок землі виявився важливішим спільної історії і боротьби в півтисячі років. Як батьки і матері Росії відправляли своїх дітей воювати на Донбас, а потім погоджувалися - за невеликі гроші - щоб їх убитих дітей ховали в безіменних могилах. Як величезне гідне російське суспільство, наповнене прекрасними щедрими людьми, які і сироту пригріють, і собаку на мороз не виженуть, швиденько погодилося з тезою "було ваше - стало наше", - додав Ганапольський.

Він порівняв Україну з нещасної дружиною, яку побив і кинув чоловік. "Україна постраждала-постраждала, поплакала-поплакала і ... вирішила жити далі, але вже без чоловіка. Вона порвала і кинула в сміття всі його фотографії, туди ж полетіли забуті ним речі. Вона знайшла в собі сили ходити на роботу і виховувати дітей. А через три роки цього чоловіка наче й не було в її житті і пам'яті", - пише Ганапольський.

"Так і Україна: в її містах зникли вулиці, що нагадують про Росію, про героїв революцій, репресій всіх часів і її бомбу; по телевізору не показують серіали, що прославляють братву, ВОХР і справедливих ментів; сюди їдуть тільки ті люди, які не порушують її законів", - додав він.

За словами Ганапольского, все, чим жила Україна, відчуваючи себе провінцією, а Росію метрополією, що несе світло, культуру і знання, - все це можна забути і почати спочатку, бо світло згасло, а "брат" показав, як можна "культурно" відібрати твою землю, а потім брехати і вбивати громадян.

"Можна почати все спочатку, відчувши себе нормальною країною. Виявилося, що обійтися без російського контексту в своєму щоденному житті дуже просто: з'явилися свої письменники, артисти, володарі дум і світські левиці. По телебаченню говорять про Росію лише в зв'язку з війною, або якщо там знущаються над опозицією. А так - цікавить все своє", - повідомив журналіст.

За його словами, Росія зникла з радарів, особливо для молодого покоління, яке не планує бувати в Росії, вчитися там і працювати.

"Є величезна Європа, є англійська мова, а для "чорної" роботи є Польща, яка приймає будь-яку кількість сезонних робітників. Загалом, Росія зникла з України. Як з культурного і побутового контексту, так і з думок і з голів. Вона, Росія, ще мучить Україну в Донбасі, але колись і звідти піде", - підсумував Ганапольський.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...