"Гаряча лінія" вже працює: Українців-заробічан у Польщі попередили про важливе нововведення

В даний час в Польщі працює понад 2,5 млн іноземців, з яких 800 тисяч роблять це нелегально.

У Польщі відкрили спеціальну інформаційну лінію для українців, що працюють в цій країні. За допомогою сервісу громадяни нашої країни зможуть отримати юридичну консультацію про легальне працевлаштування, а також рекомендації по написанні скарги. Про це Польському радіо повідомив Головний інспектор праці Польщі Вєслав Ліщек, передають Патріоти України.

За його словами, в даний час в Польщі працює понад 2,5 млн іноземців, з яких 800 тисяч роблять це нелегально. «Українці можуть отримати юридичну консультацію про легальне працевлаштування в Польщі. Таким чином, дізнаються, які їм потрібно виконати вимоги. Крім того, дізнаються, як писати скаргу на роботодавця в Державну інспекцію праці»- повідомив головний інспектор.
Він також запевнив, що всі консультанти володіють українською мовою.
Нагадаємо, в січні Варшава визнала цінність українських працівників для польської економіки, а майже відразу ж після цього в країні виник гучний скандал з відмовою роботодавця оплатити лікування травмованої працівниці-українки.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...