Гастрономічна розкіш: 15 найдорожчих продуктів у світі (фото)

Серед забезпечених людей є справжні гурмани, які знають смак найдорожчих грибів і сиру...

Дуже цікаво дізнатися, як же смакує картопля, кілограм якої коштує 500 доларів і чи не молодить вода, пляшечка якої коштує 60 000 доларів, передають Патріоти України.

Серед забезпечених людей є справжні гурмани, які знають смак найдорожчих грибів і сиру. А ти дізнайся, скільки і чому коштують наступні 15 продуктів (серед них є і пару страв).

  • Найдорожчий в світі гриб
Найдорожчий в світі гриб - це трюфель. Вартість кілограма цього делікатесу може доходити до 2000 євро, а подекуди і вище. Найсмачнішими вважаються трюфелі з Італії.
  • Найдорожчі в світі пельмені
Найдорожчі пельмені можна спробувати в ресторані "Golden Gates", що в районі Бронкса (Нью-Йорк, США). До їх складу, крім телятини, лосятини і свинини, входить залоза глибоководної риби-факел, в результаті чого навіть при помірному освітленні пельмені випромінюють синьо-зелене світло і при цьому абсолютно їстівні і смачні. Порція з 8 пельменів коштує 2 400 доларів.
  • Найдорожчий в світі чай
Найдорожчий в світі чай називається Дахунпао ("Великий червоний халат"). Отримують чай з листя 6 кущів, зростаючих неподалік від монастиря Тяньсинь. Вік цих унікальних кущів - 350 років. Щороку збирають менше 500 грамів знаменитого чаю, ціна готового продукту досягає 685 000 доларів.
  • Найдорожче в світі м'ясо
Найдорожче в світі м'ясо - мармурова яловичина, причому обов'язково з японських корів Вагіу. Протягом століть цих корів розводили тільки в Японії, зверталися з ними шанобливо і годували лише найкращими травами, а також щодня натирали саке і поїли пивом. Вирізка обійдеться від 750 $ до 1000 $ за кілограм.
  • Найдорожчий в світі горіх
Цей горіх - макадамія. Колись макадамія була основним продуктом харчування австралійських аборигенів, а тепер стала вишуканими і дуже корисним ласощами. Вартість одного кілограма макадамії навіть на його історичній батьківщині перевищує 30 доларів.
  • Найдорожча в світі ікра
Найдорожча ікра в світі - це "Алмас", ікра білуги-альбіноса, що експортується з Ірану. 100 грамів ікри, упаковані в баночку з чистого золота, обійдуться покупцеві приблизно в 2 000 доларів.
  • Найдорожча в світі спеція
Найдорожча спеція в світі - шафран. Справжній шафран являє собою тичинки рослини сімейства крокусових. Для отримання півкілограма прянощів потрібно 225000 тичинок. Один кілограм справжнього шафрану коштує близько 6 000 доларів.
  • Найдорожча в світі картопля
Найдорожчу картоплю в світі вирощують на острівці Нурмуатье в Атлантичному океані. Поля удобрюють виключно морськими водоростями. Всі роботи по посадці і збору врожаю проводяться виключно вручну. Зібрану картоплю в той же день відправляють на продаж. Кілограм картоплі можна купити за 500 євро.
  • Найдорожчий в світі омлет
Найдорожчий в світі омлет можна з'їсти в ресторані нью-йоркського готелю "Le Parker Meridien". Коштує він 1 000 доларів. Крім яєць в омлеті присутні цілі лобстери. Подається він на подушці із смаженої картоплі, а прикрашений десятьма унціями севрюжачої ікри.
  • Найдорожче в світі масло
Найдорожче масло в світі - арганове. Арганія зростає в Марокко. Листя цього дерева - улюблені ласощі місцевих кіз. Плоди за формою нагадують оливки. На один літр олії їх потрібно цілих 30 кг. За 100 мл такого масла доведеться віддати 250 у.о.
  • Найдорожчий в світі хліб
Roquefort and Almond Sourdough Bread. Коштує він 25 $ і зроблений з найкращого борошна А класу, заквашується разом з дорогим французьким сиром "Рокфор" і мигдалем високої якості. Купити диво-хліб можна тільки в бутиках в Лондоні.
  • Найдорожчий в світі сир
Кілограм сиру сорту Pule, який виготовляється з ослиного молока, коштує $ 1 280.
  • Найдорожча в світі вода
Суміш найчистішої джерельної води з Франції, з островів Фіджі, з додаванням води з льодовиків Ісландії - Acqua di Cristallo Tributo a Modigliani. Вона названа на честь знаменитого італійського художника Амедео Модільяні. Плавні форми ємності у вигляді монголоїдної особи покриті чистим золотом 25 карат. Коштує ця незвичайна за складом і оформленням вода $ 60000 за 1,25 літрову пляшку.
  • Найдорожчий в світі шоколад
Найдорожчий в світі шоколад називається "Chocopologie by Knipschildt". Це темний шоколад, за фунт (453 грами) якого доведеться заплатити 2600 доларів.
  • Найдорожчий в світі сік
Найдорожчий в світі сік Ноні виробляють з однойменних екзотичних плодів з безліччю корисних властивостей. Він покращує самопочуття, позбавляє від гіпертонії і напруги, викликаної стресом, а також покращує самопочуття. Коробка соку (чотири пляшки об'ємом один літр) коштує від 200 доларів.
Джерело: lady.tochka.net
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...