Генерал розповів про небезпечні інциденти з волонтерами в зоні АТО

Командувач силами оперативно-тактичної угруповання "Луганськ" генерал-майор Олег Мікац розповів, що деякі волонтери в зоні АТО створюють загрози як для себе, так і для військових.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу", передають Патріоти України.

"Два місяці тому приїжджає волонтер в підрозділ. Мало того, що вона відразу викидає фотографії – вона ще й пише, що, мовляв, я була на позиції, позиція називається так-то, ось я стою, дивіться, кулемет, прилади спостереження, що націлені на противника, який знаходиться там-то. Тобто повністю розкрила позицію – де що знаходиться, які позивні у хлопців, як що називається", - розповів генерал.

За його словами, деякі волонтери впевнені, що з ними нічого не трапиться на передовій.

"А уявіть, що міна прилетіла, і волонтер – людина, який не приймає участі в боях, не включений в сили і засоби, які знаходяться в зоні проведення АТО – отримує поранення. Перше ж питання, яке виникає: чому людина, яка не воює і не повинен бути там, на "нулі", там знаходиться?!", - запитує Мікац.

Також він підкреслив, що у волонтерів немає необхідності їхати прямо на передову.

"Той, хто знаходиться на позиції, розуміє, що у нього там мінне поле, якісь там розтяжки, там десь щось прилетіло сьогодні вночі, але не розірвалося. А волонтери ж іноді як діти маленькі: про, що із землі стирчить – давай піднімемо? Підняв – вибух. Або – давай я для гарної картинки буду десь біля кулемета. Масксітку знімає – снайпер в амбразуру спрацьовує. Благо, не потрапив!", - каже генерал.

"Або ще з ПТУРом так було. Велика кількість народу, машини – значить, щось є. Противник це спостерігає і починає працювати ПТУРом. Слава Богу, що потрапив у мішки з піском, колоди, які там були. Але бліндаж рознесло. Їм пощастило, що вони не встигли до цього бліндажа дійти. Були б у бліндажі – були б і поранені і вбиті", - додав він.

Мікац зазначив, що зараз волонтерський рух перетворюється в якийсь бренд.

" Волонтерство зараз для деяких перетворюється на бренд. Приїжджає і починає: "Ось я волонтер! Я там був!" "Та що ти? Ось де я був – на промці в Авдіївці!" І починають мірятися, хто з них більший волонтер", - каже генерал.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...