Генерал СБУ розповів, як спецслужби РФ відстежують іноземців в Білорусі

В Білорусі на постійній основі працює група ФСБ РФ, яка може мати відношення до викрадення іноземних громадян.
Генерал СБУ Виктор ЯгунПро це "Радыё Свабода" заявив колишній заступник голови СБУ генерал Віктор Ягун, передають Патріоти України.

"У нас є інформація про те, що в Білорусі є група ФСБ у складі від 30 до 40 осіб, які на постійній основі працюють в Мінську, в тому числі там є і силова група. Якщо потрібно проводити затримання, вони, як правило, не ставлять до відома білоруських колег і проводять ці заходи самі",- зазначив Ягун.

Він звернув увагу на те, що Білорусь і РФ об'єднали комп'ютерну базу даних про перетин зовнішніх кордонів Союзної держави.

"Коли я їздив на переговори в Мінськ, неодноразово спостерігав за комп'ютерами, на яких працюють службовці прикордонних військ Білорусі і бачив там відповідні наклейки, які свідчили про те, що вони належать до єдиної системи", - сказав генерал.

"Тобто, якщо хтось з українських громадян перебуває в полі зору російських спецслужб і має намір їхати, наприклад, в Прибалтику, обираючи найкоротший шлях через Білорусь, перетинає кордон в той же Чернігівської області, їде по території Білорусі, а в цей момент вже фіксується інформація про те, що особа, яка їх цікавить перетнула кордон і доїжджає до кордону з Прибалтикою", - додав він.

"Такої людини можуть десь на дорозі перехопити, а оскільки межі між Білоруссю і Росією не існує, таким чином людина може потрапити в руки російських спецслужб", - підсумував Ягун.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...