Генеральна прокуратура України виявила "колосальну діру" в оборонному бюджеті країни

Дані про "колосальну діру" в розмірі 11% річного фінансування Міністерства оборони України генеральний прокурор Юрій Луценко передав у липні прем'єр-міністру Володимиру Гройсману.

Про це повідомляють у статті журналіста Дмитра Менделєєва для видання ZN.ua, передають Патріоти України.

"Виявляється, що на кінець минулого року дебіторська заборгованість підприємств-постачальників перед Міноборони збільшилася втричі – на 2,4 млрд грн, і відтак сягнула рекордної суми – понад 6,1 млрд грн. Що становить 11% річного фінансування", – ідеться в тексті.

За інформацією автора статті, прострочена заборгованість досягла 755 млн грн бюджетних коштів.

"У підприємств концерну "Укроборонпром" така заборгованість перед Міноборони становила 1,6 млрд грн, а прострочена заборгованість – 335 млн грн. Саме такі цифри фігурували в листі генпрокурора Юрія Луценка прем'єр-міністру Володимиру Гройсману, спрямованому ним у середині липня цього року до Кабінету Міністрів", – ідеться у статті.

Автор матеріалу не має відомостей, чи ознайомився з такою інформацією сам Гройсман.

У квітні президент України Петро Порошенко заявив у Лондоні, що українська армія – восьма в Європі. "Ми щорічно витрачаємо 5% ВВП на безпеку й оборону – більше, ніж деякі члени НАТО", – зазначив глава держави.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...