Генеральша Путіна пішла у рознос: Москалькова жорстко розкритикувала Денисову за намагання потрапити до Сенцова

Росіянка вважає, що український омбудсмен діє неправомірно.

Український політв’язень Олег Сенцов живий, але потребує уважного лікарського нагляду. Про це заявила уповноважена з прав людини в РФ Тетяна Москалькова, передають Патріоти України.
Водночас на офіційній сторінці російського омбудсмена розміщено критичні зауваження на адресу української колеги Людмили Денисової. "Надзвичайну стурбованість викликають незрозумілі дії з боку уповноваженого з прав людини Верховної Ради Людмили Денисової, яка, без узгодження зі мною або з компетентними органами Росії, вчергове намагалася дискредитувати ухвалені мною заходи щодо недопущення порушення прав громадян України в рамках домовленостей президента Росії Володимира Путіна і президента України Петра Порошенка", - офіційно заявила Москалькова.

"Денисова два дні тому не здійснила абсолютно ніякої підтримки під час спроби моїх відвідин громадянина Росії, що перебуває в СІЗО Києва, а сьогодні в ультимативній формі і з агресивним настроєм намагалася потрапити до Сенцова, що явно не сприяє налагодженню конструктивного діалогу та здійснення моніторингових візитів", - додала росіянка.

Як повідомлялося, Москалькова запевняє, що стан українського режисера Олега Сенцова, який утримується в російській колонії, загалом задовільний, хоча через його голодування залишаються побоювання. Ніяких зауважень і прохань з приводу стану здоров'я або умов утримання він не висловив. "Сенцов у хорошій емоційній формі, він ходить, цікавиться тим, що відбувається в світі, дивиться телевізор, новини і футбол, пише сценарій для фільму", - переконує російський омбудсмен. Вона також зазначила, що обговорювати питання припинення голодування Сенцов відмовився.
Разом із тим Федеральна служба виконання покарань РФ заявила, що уповноважений з прав людини в Україні Людмила Денисова не може бути допущена в рамках консульських конвенцій до українського режисера Олега Сенцова, засудженого в РФ. "Я отримала офіційну відповідь від керівництва ФСВП, що оскільки вона (Денисова) громадянка іншої держави, а він (Сенцов) громадянин Росії, вона не може бути поки допущена", - сказала Москалькова.

Денисова ж після багатьох годин очікування змогла лише передати заяву до колонії, де утримують кремлівського бранця. “З 9:00 ранку намагаюся подати заяву в виправну колонію, де утримують Олега Сенцова. І лише о 17:02 вийшов черговий і прийняв заяву”, - розповіла вона. Заявам Москалькової українка не вірить. "Я можу твердо говорити про те, чи живий і здоровий Олег, тільки після того, як я сама його побачу", - пояснила Денисова.

Джерело: ТСН.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...