Геніальне "кидалово": У Росії школярі попросили у депутата гроші на комп'ютер... і встановили за них пам'ятник Telegram (фото)

За кожний тиждень "перемоги" Telegram над Роскомнаглядом школярі клеять на крило фанерного блакитного літачка по зірці.

У російському селі Старополля Ленінградської області хитрі школярі попросили у місцевого депутата гроші на покупку ноутбука, який їм, нібито, був необхідний для навчання. Однак на отримані гроші вони придбали матеріали і звели пам'ятник забороненого Роскомнаглядом месенджеру Telegram.

Як передають Патріоти України з посиланням на Online47.ru логотип месенджера - блакитний літачок - школярі змайстрували з фанери. Під фанерною фігурою вони помістили напис "Digital resistance (цифровий опір з англ. - ред.). За кожний тиждень перемоги Телеграма над Роскомнаглядом - по зірці". Дві зірки вже наклеїли на крило літака.

"Депутат виділив особисті фінансові кошти на придбання ноутбука. І підписав договір пожертви без зазначення предмета і прізвищ, так як хлопці — неповнолітні", - розповів виданню голова сільради Старополля. Він також зазначив, що школярі обвели навколо пальця і його. Вони прийшли з договором від депутата і попросили дозволу встановити його на майданчику поруч з адміністрацією.

Як повідомлялося, спроби Роскомнагляду заблокувати Telegram призвели до блокування мільйонів IP-адрес найбільших хостинг-провайдерів і супутніх проблем в роботі сайтів і сервісів, не пов'язаних з месенджером Павла Дурова. Telegram при цьому працює у більшості російських користувачів без VPN і проксі. Масові блокування IP-адрес Роскомнагляд почав 16 квітня.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...