"Геніально!": Українські урядовці знайшли спосіб убезпечити громадян від смертельних ДТП (відео)

Одним з ключових пунктів урядової програми безпеки дорожнього руху має стати посилення покарання для водіїв за не пристебнутий пасок безпеки.

Про це заявив в ефірі ObozTV член команди підтримки реформ Міністерства інфраструктури України Віктор Загреба, передають Патріоти України.

За словами Загреби, програма Кабміну передбачає зниження смертності в ДТП на 30% до 2020 року. Для досягнення цієї мети українських водіїв змусять пристібатися. "Якщо ми робимо білборд "Пристебнись!", "Збережи життя!" - це добре, може на когось це і вплине. Але якщо це поєднується з тим, що патрульна поліція масово піднімає штрафи..." - пояснив експерт.

За словами Загреби, штрафи за ремінь безпеки зараз "просто смішні" - 51 гривня. "Піднімаються штрафи, наприклад, до 501 гривні, і поліція починає масово зупиняти і виписувати. Молдова через це пройшла - хіба вони надлюди порівняно з нами? Грузія через це пройшла, Іспанія, Італія, Франція - там ніхто не пристібався, як у нас", - заявив представник Мінінфраструктури.

Як зазначив Загреба, Україна планує "йти по перевірених практиках країн Європи". "Громадські організації пропонували ввести штрафи приблизно як вартість одного бака бензину - 1000-1200 гривень. Завдання штрафів - не покарати, а утримати від небезпечної поведінки", - додав він.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...