Генпрокурор розповів, як ділитимуть гроші колишнього українського прем'єра

Частина цих коштів відійде Україні, а друга частина - піде іншим п'яти країнам, на рахунках яких зберігалися гроші.

Павло Лазаренко

Генпрокурор України Юрій Луценко повідомив, що в жовтні екс-прем'єр-міністр України Павло Лазаренко (1996-1997 рр.) озвучить умови укладання угоди зі слідством, за результатами якої вдасться поділити 220 мільйонів доларів арештованих коштів, передають Патріоти України.

Частина цих коштів відійде Україні, а друга частина - піде іншим п'яти країнам, на рахунках яких зберігалися гроші. Також деяка сума буде витрачена на оплату технічних витрат, а також на виплати експертам та суддям США. "Лазаренко до другої половини жовтня має дати відповідь американській владі про готовність укласти угоду зі слідством", - сказав він. За словами Луценка, однією з умов отримання коштів є закриття всіх справ проти Лазаренка в Україні, терміни давності за якими минули.

"Як тільки Лазаренко скаже "так", Україна і Америка зустрінуться і приймуть рішення щодо погодження розподілу. Після цього нам доведеться підписати якісь документи, якими ми знімемо українські арешти. Зараз арешти на активи лежать американські і українські", - пояснив генпрокурор.

Відзначимо, Павло Лазаренко був прем'єр-міністром України в 1996-1997 роках. Після конфлікту з президентом Леонідом Кучмою і з початком кримінального переслідування заявив про відхід в опозицію і незабаром втік за кордон. У 1999 році його затримали в США при спробі перетнути кордон за підробленим панамському паспорту. Лазаренко звинуватили у відмиванні грошей, отриманих незаконним шляхом. У 2006 року американський суд засудив його до дев'яти років тюремного ув'язнення і 10 мільйонам доларів штрафу. Через шість років Лазаренко вийшов на свободу.

Джерело: UkropNews
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...