Генпрокурор звинуватив журналістів у фальсифікації матеріалів розслідування про корупцію в оборонпромі

За словами Луценка, журналісти сфальсифікували дані листувань фігурантів розслідувань у Держконцерні "Укроборонпром".

Про це Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив на засіданні Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для проведення розслідування відомостей щодо фактів розкрадання у Збройних Силах України та обороноздатності держави в період з 2004 по 2017 рік, а також оприлюднених у ЗМІ фактів зловживань щодо закупівлі запчастин, комплектуючих та обладнання для підприємств Державного концерну "Укроборонпром", передають Патріоти України.

Генпрокурор звинуватив журналістів програми "Наші гроші" в фальсифікації листувань фігурантів розслідувань у Держконцерні "Укроборонпром".

Він зазначив, що злив даних журналістам стався у вересні 2018 року. "Ми вже встановили точний місяць витоку інформації - вересень минулого року. Чому публікації було оприлюднено в розпал передвиборчої кампанії я ставити це запитання не буду, бо залишу це політикам. Але те, що в телефонах немає деяких діалогів, які є в розслідуванні, я мушу сказати", – заявив Луценко.

Глава ГПУ також зауважив, що експертиза показала відсутність у листуванні деяких діалогів, які зафіксовані в сюжеті програми "Наші гроші". "Немає деяких фраз і фрагментів, які були опубліковані в журналістському розслідуванні", – уточнив Луценко.

За словами Генерального прокурора, Київський науково-дослідний інститут Міністерства юстиції, за поданням ГПУ, провів експертизу трьох телефонів і одного диску, який був за допомогою спеціалістів МВС завантажений з цих телефонів. "Експертиза встановила, що інформація, зібрана з трьох телефонів у середині 2017 року, на диск не була монтованою і до неї не було жодного стороннього втручання. Ця інформація може стати предметом слідства, власне, НАБУ (в разі, якщо вони захочуть проводити це слідство по своїй підслідності про розкрадання коштів або зловживання службовими обов’язками), а також ДБР щодо можливих корупційних дій будь-яких правоохоронців, ГПУ, ДФС, кого завгодно", – додав він.

Крім того, Луценко наголосив на тому, що не все те, що міститься на диску, що є в розпорядженні правоохоронців, співпадає з тим, що було висвітлено журналістами у розслідуванні. "При аналізі того, що є на диску, і того, що нам показував пан Бігус, не все співпадає. Я не уповноважений вам проводити аналіз, але скажу, що мої прокурори говорять , що розмови, які були показані між (працівником "Укроборонпрому" Віталієм Жуковим) і гендиректором "Укроборонпрому" Павлом Букіним – такої переписки в телефонах немає», – сказав Генеральний прокурор.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...