Генштаб ЗСУ озвучив кількість бійців оперативного резерву

Оперативний резерв військових-резервістів в Україні становить близько 200 тисяч осіб.

Про це на брифінгу заявив начальник відділу впровадження служби у резерві мобілізаційного управління Головного управління персоналу Генштабу ЗСУ Михайло Щербина, передають Патріоти України.

«Заходи мобілізації будуть проводитись лише у випадку відкритої агресії Росії. Тоді будуть призиватись не лише ті особи, які перебувають на зборах, а всі військовозобов’язані, які призначені до укомплектування військ. Сьогодні оперативний резерв України складає близько 200 тисяч осіб. За даними соцопитувань, 80% цих резервістів готові прибути до ЗСУ до своїх частин у разі відкритої агресії противника», – розповів Щербина.

Він додав, що підготовку оперативного резерву проводять уже три роки поспіль. За це час збори пройшли понад 40 тисяч резервістів.

Цього року вперше пройшли заходи формування бойового злагодження бригад територіальної оборони, які створені в кожній області України. Основу цих бригад складатимуть резервісти оперативного резерву, розповів Щербина.

За його словами, черговий етап масових зборів резервістів почався 3 грудня.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...