"Георгіївські" горілка, майонез, туалети і ган*они: Як Росія святкує "Побєдобєсіє" (фото, відео)

Росіяни довели відзначення перемоги у війні до повного абсурду.

Георгіївські стрічки на білизні і банках з майонезом, діти в гімнастерках, масштабні паради і ветерани молодше 50-ти. А також приписування перемоги винятково Росії. Цьому святу політологи вже навіть придумали певний термін "Побєдобєсіє", - йдеться в сюжеті 24 каналу, передають Патріоти України.

Ще задовго до агресії в Україні Москва привласнила собі перемогу у Другій Світовій. Хоч в антигітлерівський блок входило майже 30 країн. "Щодо наших відносин з Україною. Я дозволю з вами не погодитися, коли ви зараз сказали, що, якщо б ми були розділені, ми не перемогли б у війні. Ми все одно б перемогли. Тому що ми країна переможців", – заявив президент Росії Володимир Путін.

День Перемоги, який Росії привласнила собі, став культовим святом. Останнє соцопитування показало: 9 травня для росіян на першому місці серед свят. Важливіше за Новий Рік та Великдень. Кремль грає на патріотичних почуттях росіян та імперських амбіціях. Пропагандистська машина вже давно злетіла з рейок. З кожним роком День Перемоги все більше нагадує День Абсурду.

Безсмертний полк – традиційний марш 9 травня. За задумом туди мали приходити люди із портретами родичів, які воювали у Другій Світовій. Але все набуло карикатурних форм. Колишня окупаційна прокурор Криму Наталія Поклонська крокує з іконою царя Ніколая Второго. А вихованці дитсадку, покоління, яке мало б вести країну в майбутнє, тягнуть в минуле і одягають в радянську форму.

Наталія Поклонська тримає ікону Ніколая Второго

Вихованці дитсадку в радянській формі
А ще обов'язковий атрибут Дня Перемоги в Росії – георгіївська стрічка. Нею прикрашають одяг, чіпляють на машини. Напередодні свята фарбують у чорно-помаранчеві кольори бордюри, паркани та навіть біотуалети. Такого ажіотажу не змогли пропустити підприємці. Тому оздобили георгівськими стрічками свою продукцію. У супермаркетах напередодні 9 травня можна знайти переможну горілку, майонез, ковбасу, крабові палички та навіть інтимні товари.

Георгіївські бордюри
Переможний майонез

Такі варіації на тему 9-го травня почали називати "побєдобєсієм". Історик Ігор Бігун пояснює: останнім часом Росія не може похвалитися вагомими досягненнями. От і доводиться культивувати минулі перемоги.

"За допомогою підвищеної уваги до Другої Світової війни по-перше там затушувати свої сучасні поразки, провали в економіці, відсутність демократії в їхній країні", – розповів історик Ігор Бігун.

А ще це чудовий привід нагадати росіянам улюблену мантру Путіна – навколо лише вороги. Адже поки весь світ вшановує пам'ять загиблих, говорить про мир і закликає в жодному разі не допустити нову криваву війну. Росія – єдина країна, яка намагається налякати увесь світ військовою міццю, яку під сумнів ставлять військові експерти світу.

Та й і тоді не військова міць чи геніальна стратегія допомогли Радянському Союз, спадкоємцем якого себе називає Росія, перемогли у тій війні. Гарматне м'ясо – ось секрет успіху, який з пафосом приписує собі Росія. Людське життя не вартувало нічого.

"Десь більше року тому у Росії нарешті з'явилися справжні числа втрат воєнних і мирних в Радянському Союзі. Це цифри застрашуючі. Вони були страшні, коли я ще був молодим. Це 20 мільйонів. Це величезні втрати. Зараз говорять про 70 мільйонів", – прокоментував історик Ярослав Грицак.

Парад – подія, яку пересічний росіянин чекає весь рік. Цьогоріч на Красній Площі знову марш військових та показ техніки. БТРи, гаубиці, ракетно-зенітні комплекси, танки та авіація. І традиційна промова Путіна. Який з президента давно перетворився на царя. Цим дійством Кремль створює ілюзію великої держави і відволікає увагу від завіси, яка зростає все більше між Росією та цивілізованим світом.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...