Геращенко повідомила про зрив звільнення п'яти українських заручників бойовиків "Л/ДНР"

За повідомленням нардепа, в середу, 28 лютого, в Мінську пройшло засідання гуманітарної групи на якому відбулася непроста дискусія щодо звільнення полонених.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила перший заступник голови Верховної Ради України, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко, передають Патріоти України.

«Представники ОРДЛО наполягають на передачі їм громадян РФ, які «боролися за молоді республіки і захищали російську мову». Позиція української сторони тут незмінна: ми готові передати заблукалих росіян РФ, яка направила їх на Донбас воювати проти українців, в обмін на звільнення полонених Кремля (Сенцова, Кольченко, Сущенко, Гриба, Панова, Карпюка, Клиха та інших бранців)», - розповіла вона.

Геращенко повідомила, що звільнення п'яти українців з ОРДЛО зірвалося, проте в п'ятницю, 2 березня, Україна чекає хороших новин по двом особам, незаконно утримуваним в російських в'язницях.

«До речі, про те, що процес штучно блокується вчора на прес-конференції Президент Порошенко також розповів журналістам, що у нас зірвалося звільнення 5 хлопців з ОРДЛО, хоча начебто все повинно було статися, у нас зірвалися певні рухи з церквою, а це турбує і тривожить. Впевнена, питання звільнення заручників повинно, разом з питанням в сфері безпеки, бути ключовим на всіх зустрічах в нормандському форматі», - пише вона.

Також представник України в гуманітарній підгрупі повідомила, що в Мінську, на прохання раніше звільнених з полону людей, було піднято питання повернення «віджатого» бойовиками майна.

«Також привернули увагу на кричуще порушення прав людей і незаконне затримання за надуманими приводами за проукраїнську позицію літніх людей, пенсіонерів, яких хапають і кидають за ґрати», - заявила Геращенко.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...