Герой і Патріот: Американські політики висловились про смерть Маккейна

О 16:28 25 серпня не стало Джона Сідні Маккейна ІІІ — сенатора-республіканця від штату Аризона Сполучених Штатів Америки. Помер у колі сім'ї та дружини Сінді.

Напередодні Маккейн повідомив, що відмовляється лікувати рак головного мозку. Таке рішення прийняв спільно з родиною. Пообіцяв, що не полишатиме активної політичної діяльності, передають Патріоти України.

Діагноз йому поставили минулого року. Маккейн проходив інтенсивний курс лікування. 29 серпня йому мало виповнитися 82 роки.

Американські політики у своїх заявах віддають шану померлому сенатору.

Президент США Дональд Трамп

"Мої найглибші співчуття і слова поваги родині сенатора Джона Маккейна. Наші серця і молитви з вами".

Голова сенатської більшості Мітч Макконелл

"Життя Джона Маккейна є яскравим прикладом в еру цинічного ставлення до національної єдності та державної служби. Він показав нам що безмежний патріотизм і жертовність це не застаріли поняття чи кліше, що це блоки, з яких будується дивовижне життя".

Колишній президент США Барак Обама і перша леді Мішель

"Лиш кілька з нас пройшли той же шлях, що й Джон. Або мали показали ту ж сміливість, що й він. Але кожен з нас може надихнути на сміливість поставити вище благо перед нашим власним. Джон показав нам, що це значить. І за це ми всі у боргу перед ним. Мішель і я шлемо наші найсердечніше співчуття Сінді і всій їх родині".

Колишній американський президент Джордж Буш-молодший

"Життя деяких таке жваве, що важко уявити собі, що воно припиниться. Деякі голоси сповнені такою енергією й ентузіазмом, і важко повірити, що вони замовкнуть. Джон Маккейн був людиною глибоких переконань і патріотом найвищого рівня. Він був держслужбовцем, який працював у найкращих традиціях країни. А для мене він був другом, якого мені буде дуже бракувати".

Колишній віце-президент Джо Байден

"Під час полону Джон пережив найгірші речі, що одна людина може заподіяти іншій. У політиці він втілив свої найбільші амбіції. Наприкінці життя він боровся із жахливою і безжальною хворобою. Але не зважаючи ні на що, ніколи не відмовлявся від того, в що вірив – країна понад усе. Його ніколи не полишав дух, який вів його вперед: ми тут для того, щоб присвятити себе чомусь більшому, ніж ми самі".

Губернатор штату Арізона Дуг Дасі

"Джон Маккейн – один із американців, яких ніколи не забудуть. Гігант. Ікона. Американський герой. Ми пишаємося, що можемо називати його громадянином Арізони. Як і багато хто з нас, він не народився тут, але його дух, служіння і незламна незалежність змінила штат, з яким його ім'я стало синонімами".

Колишній губернатор Аляски Сара Палін

"Сьогодні ми втратили справжнього американця. Сенатор Джон Маккейн був людиною незламних поглядів і бійцем. Ніколи не боявся відстояти свої переконання. Джон ніколи не обирав легкої дороги – і через пожертву і страждання він надихав інших служити чомусь більшому, ніж собі".

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...