Герої не вмирають! Опубліковано фото бійців ООС, які загинули у січні

За січень 2019 року на Донбасі у зоні проведення ООС загинули троє українських військових.

Микола Голубєв народився 17 грудня 1998 року в селі Вочківці, Хмельницької області. Закінчивши 9 класів Волочиської школи №5, хлопець вступив до Волочиського промислово-аграрного ліцею, який закінчив у 2017 році, передають Патріоти України.

21 липня 2017 року у Миколи був останній іспит, а вже 26 числа він підписав контракт із ЗСУ, не з'явившись навіть на вручення диплома, адже потрапив до навчального полігону в Старичах. Після бойової підготовки його відрядили в зону АТО, до міста Попасна Луганської області.

На Донбасі він служив у званні старшого солдата. Був навідником кулеметного відділення взводу вогневої підтримки 1-ї роти 108-го окремого гірсько-штурмового батальйону 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади.

Загинув 1 січня в районі селища Новотошківське Луганської області від смертельних поранень, які отримав в результаті обстрілу українських позицій з озброєння БМП-1. Похований 4 січня в рідному селі. У нього залишилися батьки і брат.

Микола Голубєв

Микола Семенюк (позивний Саїд) народився 28 листопада 1973 року в селі Леляки Вінницької області. Закінчивши 9 класів сільської школи, хлопець вступив до Жмеринського вищого професійно-технічного училища. В кінці березня 2016 року підписав із ЗСУ контракт.

У березні 2017 року в районі Авдіївки він врятував життя двом побратимам, коли витягнув їх з палаючої БМП. Пройшов бої під Волновахою, на Світлодарці, в районі Старогнатівки та Авдіївки, брав безпосередню участь у встановленні контролю над позицією "Орел".

У ООС служив у званні молодшого сержанту. Був заступником командира бойової машини — навідник-оператор 7-ї роти 3-го батальйону 72-ї окремої механізованої бригади.

Микола Семенюк

Загинув 14 січня в районі селища Гладосове Донецької області від смертельних поранень, які отримав під час обстрілу наших позицій з великокаліберних кулеметів. Похований 18 січня, у нього залишилися батьки, брат, дружина та двоє дітей.

Віталій Губенко (позивний Батюшка) народився 16 лютого 1965 року в селі Софіївська Борщагівка Київської області. Чоловік закінчив духовну семінарію, богословські курси у Києві. Вступив на військову службу за контрактом. Довгий час у підрозділі виконував обов'язки капелана.

На Донбасі служив у званні прапорщика. Був стрільцем, помічником гранатометника роти вогневої підтримки 25-го окремого мотопіхотного батальйону "Київська Русь" 54-ї окремої механізованої бригади.

Загинув 25 січня в районі села Катеринівка Луганської області від смертельних поранень, які отримав під час обстрілу військової вантажівки з протитанкового ракетного комплексу. Поховали героя 28 січня у рідному селі.

Віталій Губенко


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...